Italiaanse triomf in GP2 Azië

Davide Valsecchi (iSport), GP2 Asia Series-kampioen 2009/10 sinds de vorige bijeenkomst, werd op het laatste podium van de discipline vergezeld door twee van zijn landgenoten.

gepubliceerde 14/03/2010 à 12:19

Giacomo Ricci (DPR) won dit weekend de tweede race in Bahrein en nam de leiding vanuit de eerste bocht. Hij won voor Sam Bird (ART Grand Prix) en Alvaro Parente (team Coloni).

De Fransen waren niet onwaardig aangezien Jules Bianchi (ART Grand Prix), hoewel hij de race niet kon uitrijden, de snelste ronde neerzette. Charles Pic (Arden International) van zijn kant kon snel zijn en de ?handicap? van de omgekeerde grid, voordat hij vanwege een lekke band naar zijn stand moet terugkeren.

Jules Bianchi, die dit seizoen slechts aan drie van de vier bijeenkomsten deelnam, eindigde op de 13e plaats in het eindklassement. Charles Pic, auteur van een pole en een overwinning in acht races, eindigde op de vijfde plaats.

Italië mag zichzelf feliciteren met het eindpodium in de discipline. Davide Valsecchi, kampioen sinds de laatste ontmoeting, ziet twee landgenoten hem volgen op de ranglijst. Luca Filippi en Giacomo Ricci eindigden met 29 punten.