Wickens' vreselijke ongeluk in Pocono

Robert Wickens was het slachtoffer van een verschrikkelijk ongeval tijdens de ABC Supply 500 op Pocono Raceway.

gepubliceerde 19/08/2018 à 21:03

De ABC Supply 500 die vanavond op Pocono Raceway (Pennsylvania) werd betwist, werd na slechts zes ronden opgeschort na een verschrikkelijk ongeval waarbij Robert Wickens (Schmidt Peterson Motorsports) en Ryan Hunter-Reay (Andretti Autosport) betrokken waren.

Als de winnaar van de Indy 500 van 2014 ongedeerd uit het ongeval tevoorschijn kwam, is de gezondheidstoestand van Robert Wickens onbekend. De Formule-kampioen van 2011 Renault De 3.5-serie heeft zijn verpulverd auto het hek raken. De Canadees werd per helikopter geëvacueerd naar een plaatselijk ziekenhuis.

De race werd al vanaf de start onderbroken na een botsing in het peloton met Spencer Pigot (Ed Carpenter Racing).

De neutralisatie zou meer dan een uur moeten duren, terwijl de marshals het beschadigde hek repareren.

De medische staf van het circuit bevestigde om 21 uur dat Robert Wickens “bij bewustzijn en alert” was.

De ABC Supply 500 wordt live uitgezonden op Canal+ Sport.