St Pete: Herta onaantastbaar, Pagenaud op het podium

De 21-jarige Amerikaan won in Florida, na een perfect gecontroleerde race. Simon Pagenaud eindigt op de derde plaats.

gepubliceerde 25/04/2021 à 20:45

Thomas Goubin

Colton Herta won de tweede ronde van het seizoen, in de straten van Sint-Petersburg, voor de Penske van Josef Newgarden en Simon Pagenaud.

De poleman, imperiaal tijdens de 100 ronden, tekent zijn vijfde succes in de serie.

Het einde van de race werd echter gekenmerkt door twee neutralisaties (74e en 79e ronde), maar Josef Newgarden, die vorige week in Barber in de eerste ronde was gestopt en Herta in zijn val had gesleurd, slaagde er niet in hem tot de fout te duwen, en eindigde ruim twee seconden achter de Californiër.

Simon Pagenaud vierde ook geen feest in Alabama, waar hij genoegen had genomen met de 12e plaats, maar scoorde zijn eerste podium sinds zijn overwinning in Iowa afgelopen juli. De Fransman startte vanaf de vierde startrij en bij de finish waren er zes seconden verschil tussen hem en Herta.

In een race waarin de startpositie cruciaal was, schoof Josef Newgarden ook één plaats op ten opzichte van zijn startpositie, ten koste van Jack Harvey (Meyer Shank), die uiteindelijk vierde werd.

Partij 5e, Sébastien Bourdais Aanvankelijk had hij schrik, een probleem om hem tijdens de opwarmrondes in zijn ptibox te houden, maar hij kon vlak voor de start toch zijn plek op de grid vinden.

Le Manceau eindigde uiteindelijk op de 10e plaats. Hij verloor met name een paar plaatsen na de eerste tankbeurt en daarna tijdens de laatste twintig ronden.

Omgekeerd traject voor Romain Grosjean (Dale Coyne Racing), die op de 13e plaats eindigde nadat hij vanaf de 18e was gestart. Een bemoedigende prestatie voor zijn eerste straatrace in IndyCar.

In het gevecht met Will Power (Penske) raakte de Fransman in de 24e ronde tweemaal de muur, maar zonder zijn nummer 51 te beschadigen.

Na zijn eerste twee races in de Amerikaanse serie keert Grosjean terug naar Europa, hoewel hij niet op ovals racet, en volgend weekend wordt de volgende etappe van het kampioenschap verreden op de Texas Motor Speedway.

Ontdek het volledige verslag van het evenement in Sint-Petersburg, in nummer 2309 van AUTOwekelijks, vanaf morgenavond verkrijgbaar in digitale versie en vanaf aanstaande woensdag in de kiosken.