Romain Grosjean regeert over Istanbul

De Franse coureur begint het seizoen knallend. Na zijn pole position won Romain Grosjean en opende hij de prijzenlijst van de GP2011 Series 2.

gepubliceerde 07/05/2011 à 18:29

schrift

Zijn vertrek was perfect. Zijn voorsprong groeide over de ronden heen, zozeer zelfs dat de Dams-coureur bij het uitkomen van zijn pitstop een voorsprong had van ruim vijf seconden. De situatie leek onder controle, maar zijn eerste achtervolger, Sam Bird, verkleinde het gat in het laatste deel van de race om de voorsprong in te halen. Grosjean in de laatste lussen. In de finale probeerde Bird, gebruikmakend van een fout van de tweevoudig GP2 Azië-kampioen, het gat te dichten dat zijn rivaal snel dichtte, waarbij hij slechts 3/10e van een seconde voorsprong eindigde.

« Ik ben uiteraard heel blij dat ik op deze manier aan het kampioenschap kan beginnen, verheugt Romain Grosjean. Het team en ik hebben sinds GP2 Asia veel gewerkt om de juiste oplossingen te vinden. Het was een zeer interessante race die ons in staat zal stellen verder te komen! Proficiat aan iedereen en aan ons omdat we goed blijven werken .

Jules Bianchi, gekwalificeerd op de 4e plaats, was de auteur van een goede race, waarbij de Lotus ART-coureur niettemin profiteerde van de pensionering van Luca Filippi om de derde stap op het podium te zetten, niet zonder veel te kampen te hebben gehad met Dani Clos en Giedo Van der Garde. Als bewijs van het meedogenloze gevecht tussen Grosjean en Bird snijdt Jules ruim een ​​halve minuut achter de duetten de grens.

Charles Pic, de derde Franse coureur aan de start, eindigde op de 7e plaats en pakte zijn resultaat ten koste van twee inhaalacties op Marcus Ericsson en Dani Clos.

Vind in nummer 1804 van AUTOhebdo op woensdag 11 mei in de kiosken het volledige verslag van de GP2 Series in Istanbul.