Jules Bianchi: “Doel bereikt”

Jules Bianchi behaalde voor zijn tweede bijeenkomst van het jaar in de GP2 Main Series zijn eerste podium van het seizoen. De Franse piloot is tevreden.

gepubliceerde 17/05/2010 à 19:39

Jules Bianchi scoorde dit weekend zelfs zijn tweede podium aan het stuur van een GP2-auto. Afgelopen winter, in de GP2 Asia Series, op auto's die minder geavanceerd zijn dan de auto's die momenteel in de GP2 Main Series rijden, eindigde de Fransman op de derde plaats in de eerste race van de tweede bijeenkomst in Abu Dhabi (resultaat). Maar dit weekend schitterde de Brignolais in Monaco in de Premier Series, tijdens de tweede GP2 Main Series-bijeenkomst van het jaar.

De Fransman kwalificeerde zich donderdag als zesde en leverde de volgende ochtend een onberispelijke eerste race af. Aan het stuur van de nummer 1 ART Grand Prix-auto kon de winnaar van de Formule 2009 Euro Series uit 3 snel zijn stand passeren, om er in te slagen Alberto Valerio in te halen en de vierde plaats in de finale veilig te stellen, mede dankzij de verlaten van Fabio Leimer.

Zaterdagochtend, voor de tweede race van het weekend, startte Jules Bianchi op de vijfde plaats, volgens het principe van de omgekeerde grid voor de eerste acht coureurs van de dag ervoor. Aan het einde van deze race kwam de coureur van de Ferrari Driver Academy wist naar de derde positie te klimmen en daarmee het eerste podium in de GP2 Main Series veilig te stellen.

« Ik denk dat het algehele resultaat erg positief is, gezien het feit dat we het circuit aan het ontdekken waren met de GP2 Main Series-auto en dat de omstandigheden soms behoorlijk ingewikkeld waren om mee om te gaan, met de regen tijdens de kwalificatie, het verkeer en de safety car tijdens de race., legt Jules uit. ART Grand Prix heeft opnieuw een competitieve auto voor mij klaargemaakt en voor mij was het erg belangrijk om in beide races punten te scoren om me met een gerust hart op de toekomst voor te bereiden. Het doel is dus bereikt. »