Will Power op pole voor de GP van Indianapolis

Will Power blijft excelleren tijdens de GP van Indianapolis. De Penske-coureur krijgt na het behalen van de pole de kans om nog een overwinning te behalen.

gepubliceerde 04/07/2020 à 08:17

Will Power zal na het behalen van de pole mikken op een 4e overwinning in de GP van Indianapolis. Dit is de 4e keer dat de 2014 kampioenIndycar was de snelste in de kwalificatie voor dit evenement en hij won elke keer dat hij vanaf de eerste plaats startte. De Team Penske-coureur is slechts 9 polen verwijderd van Mario Andretti's absolute record van 58 kwalificatieoverwinningen.

“We hebben ze deze ronde geen enkele kans gegeven, vertrouwde de paalsitter toe. Ik wist dat Harvey een behoorlijk goede tijd had gelopen en ik heb mijn best gedaan bij mijn laatste poging. Gelukkig was dat genoeg. »

Zijn teamgenoot Simon Pagenaud werd ook verwacht aangezien hij de enige andere winnaar van dit evenement is, maar de regerend Indy 500-winnaar had een gebrek aan tempo en wist zich aan het einde van de eerste groep niet te kwalificeren. Le Poitevin zal starten vanaf de 20e plaats van de 26 ingeschreven deelnemers.

Het was Jack Harvey (Meyer Shank Racing) die het dichtst bij de polesitter zat, ondanks dat alles bijna 2 tienden achter de benchmark eindigde. Colton Herta (Andretti Harding Steinbrenner Autosport) volgde op de derde plaats, voor Graham Rahal (RLL Racing) en rookie Oliver Askew (Arrow McLaren SP). Scott Dixon (Chip Ganassi Racing), de kampioenschapsleider na zijn overwinning in Texas vorige maand, eindigde op de 7e plaats achter Josef Newgarden (Team Penske) die in de laatste sessie geen tijd kon neerzetten na een crash op de baan.