Texas: eerst voor O'Ward!

Vanaf de vijfde plaats was de Mexicaan zondag de snelste en maakte aan het einde van de race het verschil.

gepubliceerde 03/05/2021 à 01:35

Thomas Goubin

Pato O'Ward won de eerste race van zijn carrière in Race 2 van de doubleheader op Texas Motor Speedway.

De jonge piloot van McLaren SP nam de leiding in de 224e van 248 ronden en passeerde Josef Newgarden, die de leiding had genomen in de 202e ronde van een race die lange tijd werd gedomineerd door de polesitter en winnaar van de dag ervoor, Scott Dixon.

Door Newgarden met een seconde en 2/10 te verslaan, bezorgde “Pato” zijn team het eerste succes sinds Woking de krachten bundelde met Schmidt Peterson.

Nadat hij vorig seizoen vier keer op het podium stond, miste de ambitieuze Mexicaan nog steeds een overwinning, stond de dag ervoor al op het podium (4e), en staat nu op de 3e plaats in het kampioenschap, achter Dixon.

Graham Rahal (RLL) behaalde de derde plaats, voor Scott Dixon (Chip Ganassi). Simon Pagenaud (Penske), die als 8e startte, had een solide race om als 6e te eindigen.

De race begon erg slecht met een enorme crash tijdens de rollende start waarbij acht auto's achterin het peloton betrokken waren, waarvan er zes niet herstartten. Zoals de dag ervoor, Sébastien Bourdais (AJ Foyt) had veel pech, dit keer geraakt door Pietro Fittipaldi (Dale Coye Racing), de vervanger van Romain Grosjean op ovalen in nr. 51.

Na het aanraken van de Fransman, Alexander Roden ging in een spin terecht, terwijl Conor Daly (Carlin), startend vanaf de achterste rij, zijn auto zag omvallen en enkele meters wegglijdt nadat hij in het nauw werd gedreven door Dalton Kellett (AJ Foyt) en Ed Jones (Dale Coyne Racing). De Amerikaan, goed beschermd door het aeroscreen, ontsnapte zonder schade.

Ontdek het verslag van het evenement in Texas, in nummer 2310 van AUTOwekelijks, vanaf maandagavond verkrijgbaar in digitale versie en vanaf aanstaande woensdag in de kiosk.