Sint-Petersburg: Dixon gekroond ondanks overwinning Newgarden

Door op de derde plaats te eindigen won Scott Dixon zonder aarzelen zijn zesde titel, ondanks de overwinning van zijn rivaal Josef Newgarden.

gepubliceerde 25/10/2020 à 21:46

Thomas Goubin

Scott Dixon (Chip Ganassi) won zijn zesde titelIndyCar aan het einde van de laatste ronde van het seizoen, zondag, in de straten van Sint-Petersburg, waar hij de 3e plaats behaalde.

De Nieuw-Zeelander kreeg al titels in 2003, 2008, 2013, 2015 en 2018 en heeft zijn stempel in de geschiedenis verdiept met deze titel, die hem een ​​stap achter Al Unser plaatst, de coureur met het meest uitgebreide trackrecord in de geschiedenis. auto Amerikaan.

Zijn enige rivaal voor de titel, Josef Newgarden (Team Penske), deed zijn werk en won een hobbelige race, maar het was niet genoeg om zijn achterstand van 32 punten bij de start te herstellen. Hiervoor had Dixon hoger dan de 9e plaats moeten eindigen. Maar de Kiwi, elfde op de startgrid, bleef altijd contact houden.

Uiteindelijk eindigde de regerend kampioen het seizoen 16 lengtes achter Dixon, nadat hij vanaf het einde van het seizoen 117 punten achterstand had op zes races.

Newgarden begon op de 8e plaats en won een foutloze race tijdens zijn eerste derde race, voordat een eerste neutralisatie veroorzaakt door zijn teamgenoot en polesitter Will Power (37e ronde) de situatie chaotisch maakte. De neutralisaties volgden elkaar daarna op (zes in totaal) tot het punt dat de safety car, bestuurd door Oriol Servia, het begaf vóór de laatste herstart (84e van 100 ronden).

Terwijl de auto's van Andretti Autosport lange tijd de race domineerden, maakten ze allemaal fouten, Alexander Roden de eerste, die 61 ronden leider was geweest.

James Hinchcliffe, Colton Herta en Mario Andretti imiteerden hem, incidenten waar vooral de Fransen van profiteerden.

Partij 7e, Sébastien Bourdais (AJ Foyt Racing) eindigde net buiten het podium, op de 4e plaats, voor de derde race van het seizoen. Simon Pagenaud (Team Penske) eindigde een teleurstellend seizoen op de 6e plaats.