Rossi hanteert de juiste strategie bij Mid-Ohio

Door een race van twee stops te proberen, kon Alexander Rossi zijn tweede overwinning van het seizoen claimen en de belangrijkste tegenstander worden van kampioenschapsleider Scott Dixon.

gepubliceerde 30/07/2018 à 09:46

Alexander Roden (Andretti Autosport) had een voorbeeldig weekend in Mid-Ohio. Nadat hij de pole had gepakt op het 3,63 kilometer lange wegcircuit, probeerde de winnaar van de 100e editie van de Indy 500 een twee-stopstrategie tegen drie voor zijn rivalen. De Amerikaan maakte zijn laatste stop 31 ronden van de finish en herwon de controle over de race toen Robert Wickens (Schmidt Peterson Motorsports) tijdens de 65e lus terugkeerde naar de pits.

De coureur van de #12 DW27-Honda won met een tiental seconden voorsprong op de rookie en vierde daarmee de vierde overwinning uit zijn carrière en zijn tweede van het jaar.

“Het was wat we nodig hadden, bevestigde de winnaar die zijn team binnen de 60e overwinning bezorgde IndyCar en zijn eerste midden-Ohio. We hebben een voortreffelijke strategie uitgevoerd. We wisten dat we een race van twee stops konden proberen. Het brandstofverbruik van de Honda-motor was uitstekend en de Firestone-banden hielden het uitstekend. »

De race in Mid-Ohio werd niet verstoord door de geringste gele vlag, een primeur sinds 2013 op het wegcircuit.

“We weten dat we geduld moeten hebben in dit soort races., voegde de vice-kampioen van de GP2015 Series 2 toe, maar Rob (Edwards, zijn strateeg) weet kalm te blijven en hij bleef tijdens de hele beproeving met me praten. We hebben het verbruik bestudeerd om te zien of het mogelijk was om het eens te proberen en het werkte. »

Het podium werd gecompleteerd door Will Power (Team Penske) die zijn 200e IndyCar-start vierde en zijn teamgenoot, regerend kampioen Josef Newgarden, voorging naar de finish.

Scott Dixon (Chip Ganassi Racing) vierde zijn 300ste start met een Top 5. De leider in het kampioenschap eindigde precies de helft van zijn races op de eerste 5 posities. De viervoudig kampioen heeft nu een voorsprong van 46 punten op Alexander Rossi, die met nog vier races te gaan in het seizoen zijn naaste tegenstander is geworden.

Sebastien Bourdais (Dale Coyne Racing) maakte een geweldige comeback vanaf de achterkant van de grid na zijn ongeval in de kwalificatie en behaalde de 6e plaats. Dit is zijn beste resultaat sinds zijn vierde plaats tijdens de GP van Indianapolis afgelopen mei. Zijn landgenoot Simon Pagenaud (Team Penske) eindigde als 8e achter Ryan Hunter-Reay (Andretti Autosport).

Voor zijn terugkeer in de competitie na zijn ongeval om de 6 uur van Spa behaalde Pietro Fittipaldi (Dale Coyne Racing) de 23e plaats en eindigde als voorlaatste.

Ontdek de reportage van de Honda Indy 200 in Mid-Ohio in nummer 2176 van AUTOwekelijks, vanaf maandagavond beschikbaar in digitale versie op alle platformen, en vanaf aanstaande woensdag in de kiosken.