Pagenaud herwint de overwinning in Indianapolis

Simon Pagenaud scoorde zijn eerste succes in meer dan een jaar in de IndyCar door de door regen verstoorde GP van Indianapolis te winnen.

gepubliceerde 12/05/2019 à 01:09

Dupuis

Simon Pagenaud (Team Penske) won opnieuw de Grand Prix van Indianapolis drie jaar nadat hij dit evenement al had gewonnen. De kampioen van 2016 behaalde zijn eerste overwinning in IndyCar sinds de finale in Sonoma (Californië) in 2017 nadat hij in het laatste deel van de race in de regen had gestaan.

Le Poitevin was de snelste op de natte baan van Indiana en wist uiteindelijk aan het einde van de race leider Scott Dixon (Chip Ganassi Racing) in te halen. De Franse coureur won met een voorsprong van twee seconden, terwijl Jack Harvey (Meyer Shank Racing) het podium completeerde voor Matheus Leist (A.J Foyt Racing) en Ed Carpenter Racing-coureurs Spencer Pigot en Ed Jones.

Polesitter Felix Rosenqvist (Chip Ganassi Racing) moest genoegen nemen met de 8e plaats, tussen Will Power (Team Penske) en Graham Rahal (RLL Racing). Santino Ferrucci (Dale Coyne Racing) completeerde de Top 10 voor zijn teamgenoot Sébastien Bourdais.

Josef Newgarden (Team Penske) had een slecht weekend. De kampioenschapsleider eindigde slechts 15e nadat hij werd bestraft voor het schaatsen bij het verlaten van zijn pitbox. De Amerikaan behoudt de leiding in het rijdersklassement na het verslaan van Alexander Roden (Andretti Autosport) eindigt als laatste geklasseerd. De voormalig Indy 500-winnaar liep schade op na contact met Patricio O’Ward (Carlin).

Newgarden leidt nu het kampioenschap met 6 punten voorsprong op Scott Dixon, terwijl Simon Pagenaud naar de 4e positie klimt achter Alexander Rossi.

Ontdek het verslag van de GP van Indianapolis in nummer 2216 van AUTOwekelijks, vanaf maandagavond beschikbaar in digitale versie op alle platformen, en vanaf aanstaande woensdag in de kiosken.