Newgarden profiteert van Penske's perfecte strategie in Detroit

Josef Newgarden won de eerste race van de Grand Prix van Detroit, met een optimale strategie van Team Penske.

gepubliceerde 02/06/2019 à 09:02

Pierre Tassel

Josef Nieuwgarden kan Tim Cindric, hoofd strategie voor Team Penske, bedanken. De kampioen van 2017 won gisteren in de straten van Detroit en profiteerde van een uitstekende keuze van het team van Roger Penske. Hij besloot hem al heel vroeg in de 17e ronde te stoppen en over te schakelen van regenbanden naar slicks, op een opdrogend pad in Michigan.

Verslagen door Alexander Roden (Andretti Autosport – Honda) om de pole te behalen, maakte de Amerikaan een paar uur eerder dus een winstgevende keuze, door niet in actie te blijven terwijl de regenbanden ernstig begonnen te verslechteren.

Helemaal het tegenovergestelde van Rossi en de belangrijkste andere leiders, die twee ronden later onder een gele vlag de pitstraat in gingen. Terug aan de leiding liet Newgarden de besturing nooit meer los tot aan de finish en won voor de 12e keer in zijn carrière, de 2e dit jaar, en nam de controle over het algemeen klassement terug van zijn teamgenoot. Simon Pagenaud.

Newgarden, de enige coureur in de top 5 met een Chevrolet-motor, ligt voor Rossi en Takuma Sato (Team RLL – Honda). Felix Rosenqvist (Chip Ganassi Racing – Honda) en Ryan Hunter-Reay (Andretti Autosport) completeren de top 5.

Simon Pagenaud faalde op de zesde plaats, niet zonder een mooie comeback te hebben gemaakt vanaf de 13e plaats, met een race die door de winnaar van de Indianapolis 500 als leuk werd omschreven. Sebastien Bourdais (Dale Coyne Racing met Vasser Sullivan – Honda) behaalde de 11e plaats.

Let op de pensionering van Scott Dixon (Chip Ganassi Racing) na een uiterst zeldzame fout van de vijfvoudig kampioen IndyCar, geëlimineerd na contact met de beschermende muur.

De tweede race van het weekend vindt aanstaande zondag plaats in de straten van Belle Isle.