Josef Newgarden als een prima strateeg in Phoenix

Josef Newgarden won het eerste ovale evenement van het IndyCar Series-seizoen 2018 op het circuit van Phoenix, Arizona. Minder succes voor de Fransen Sébastien Bourdais en Simon Pagenaud na hun succesvolle kwalificaties.

gepubliceerde 08/04/2018 à 07:42

Pierre Tassel

Door te stoppen met het monteren van nieuwe banden na de definitieve neutralisatie veroorzaakt in de 229e ronde door contact met de muur van Ed Jones (Chip Ganassi Racing – Honda), Josef Newgarden (Team Penske – Chevrolet) maakte de beste strategische keuze voor het beslissende deel van de race van Phoenix naar Arizona.

De regerend kampioen liet het trio Robert Wickens, James Hinchcliffe (SPM – Honda) en Alexander achter zich Roden (Andretti Autosport – Honda) profiteerde van zijn nieuwe enveloppen om snel het voordeel te benutten bij de herstart in de 243e ronde, eerst op Rossi en Hinchcliffe, voordat hij leider Wickens kwijtraakte met een inhaalactie van buitenaf in bocht nr. 1 van de 247e ronde.

De mis werd gezegd, waarbij Newgarden op weg was naar een eerste succes in 2018 door Robert Wickens en Alexander Rossi voor te gaan bij de geblokte vlag, waarbij laatstgenoemde echter werd bestraft voor het raken van een monteur tijdens een stop.

Ongelukkige held van de Grand Prix van Sint-Petersburg (Florida) bij de seizoensopening afgelopen maart, na lange tijd de race te hebben geleid, bevestigt Wickens zijn snelle aanpassing aan eenzitters IndyCar en tekent zijn eerste podium in het kampioenschap.

Bourdais et Pagenaud weinig succes

Scott Dixon (Chip Ganassi Racing) behaalde de vierde plaats, voor Ryan Hunter-Reay (Andretti Autosport). Vanaf pole position leidde Sébastien Bourdais (Dale Coyne Racing met Vasser-Sullivan – Honda) het eerste deel van het evenement tot aan zijn stop in de 43e ronde, waar de Fransman uitgleed toen hij op zijn plek aankwam en een monteur raakte.

De winnaar van de Grand Prix van Sint-Petersburg werd dus bestraft met een drive-through en verloor een ronde die hij nooit meer kon herstellen, om uiteindelijk op de dertiende plaats te eindigen. “Ik lette er niet op dat mijn banden vuil waren en toen ik op het beton in de pitstraat stond, probeerde ik te vertragen en blokkeerde ik de wielen onmiddellijk, maar er gebeurde niets. geeft Bourdais toe.

Ik gleed gewoon uit. Dit was het gemiste moment van de race, want daarna waren er geen gele vlaggen meer totdat al het tanken klaar was. Vanwege de straf kwamen we nooit meer in de ronde. »

Gehinderd door sterk onderstuur gedurende het grootste deel van de race kon Simon Pagenaud (Team Penske) het niet beter doen dan een laatste tiende plaats. Josef Newgarden neemt de leiding in het kampioenschap voor de volgende ronde van de IndyCar Series volgende week in Long Beach, Californië.