IndyCar – Will Power keert terug naar de overwinning op Sonoma

De Australiër van Team Penske behaalde zijn eerste succes in Californië en werd daarmee de 10e verschillende winnaar van het seizoen. Scott Dixon, bestraft, verloor een geweldige kans om Hélio Castroneves in te halen in het rijdersklassement.

gepubliceerde 26/08/2013 à 10:26

En nog een winnaar in 2013! Will Power won de eerste race van zijn seizoen door zondag de Go Pro Grand Prix van Sonoma, Californië te winnen. De Team Penske-coureur, tweede achter Scott Dixon (Target Chip Ganassi Racing) terwijl er nog 15 van de 85 geplande ronden te gaan waren, profiteerde van het feit dat de Nieuw-Zeelander werd bestraft met een drive-through omdat hij tijdens zijn stop op de tribune in botsing was gekomen. een monteur? door wilskracht!

Aan de leiding nadat de strafschop van Dixon was uitgevoerd, de auto Nr. 12 van de Australiër moest vervolgens Justin Wilson weerstaan. De Brit van Dale Coyne Racing slaagde er uiteindelijk niet in, 1 achter de winnaar van de dag, om de 1930e plaats te behalen, zijn beste resultaat van het seizoen tot nu toe. Gestart vanaf pole position, Dario Franchitti (Target Chip Ganassi Racing) eindigde als derde. Zijn teamgenoot Marco Andretti volgt hem op de 4e plaats Simon Pagenaud, de eerste van de drie Fransen in de running, behaalde de 5e plaats. Met dit nieuwe succes, de 19e uit zijn carrière, werd Will Power dit jaar de 10e verschillende winnaar na 15 races. Alleen de seizoenen 2000 en 2001 van het CART-kampioenschap waren levendiger op dit niveau, met 11 verschillende winnaars.

Uiteindelijk op de 15e plaats verloor Scott Dixon een geweldige kans om weer verder te komen Helio Castroneves, 7e in Sonoma, in de strijd om de leiding van de Rangschikking van coureurs. Terwijl de Nieuw-Zeelander 31 punten achterstand had toen hij in Californië aankwam, staat hij nu 39 punten achter op de Braziliaan. Volgende ontmoeting, dit weekend, tijdens de Grand Prix van Baltimore, in Maryland.

Ontdek het videooverzicht van de Sonoma Grand Prix door op te klikken deze link.