IndyCar – Will Power vermijdt problemen in Texas

Will Power won op de Texas Motor Speedway na een race gekenmerkt door talloze ongelukken.

gepubliceerde 11/06/2017 à 08:44

Will Power (Team Penske) wist problemen op de Texas Motor Speedway te vermijden door de Raunguard Water Sealers 600 te winnen en zijn tweede overwinning van het seizoen te boeken, de 31e van zijn carrière (gelijk aan Dario Franchitti en Paul Tracy). De kampioen van 2014 was de grootste leider van het evenement met 180 ronden afgelegd aan de leiding van de 248 in de race.

Tony Kanaan (Chip Ganassi Racing) pakte de tweede plaats met voorsprong Simon Pagenaud (Team Penske) die goed presteerde in het kampioenschap en terugkwam op 13 punten achter leider Scott Dixon (Chip Ganassi Racing).

De Nieuw-Zeelander reed op de tweede plaats voordat hij werd aangereden door Takuma Sato (Andretti Autosport), de winnaar van de 101e editie van de Indy 500, die de controle over zijn auto verloor. auto door het gras gaan. Conor Daly en Max Chilton waren ook betrokken bij het ongeval, dat de negende en laatste onderbreking van het evenement was.

Slechts negen coureurs reden de race uit, terwijl de meeste anderen stopten vanwege contact. Tristan Vautier (Dale Coyne Racing) moest afstappen en werd als 16e geklasseerd.

deIndyCar hervat zijn rechten in het weekend van 25 juni voor de Grand Prix van Road America (Wisconsin).

Ontdek het rapport van IndyCar in Texas in nummer 2118 van AUTOwekelijks, vanaf maandagavond beschikbaar in digitale versie op alle platformen, en vanaf woensdag in de kiosken.