IndyCar – Scott Dixon regeert in Texas

Scott Dixon won de Firestone 600 op de Texas Motor Speedway voor zijn teamgenoot Tony Kanaan, die de Ganassi een één-tweetje bezorgde.

gepubliceerde 07/06/2015 à 09:12

Scott Dixon won de Firestone 600, gehouden op de 1,455 mijl lange Texas Motor Speedway, en tekende daarmee zijn tweede overwinning van het seizoen na Long Beach (Californië), de 37e uit zijn carrière. De Nieuw-Zeelander domineerde het evenement en leidde vanaf de 194e ronde van de 238 betwiste rondes.

“Het begon niet zo goed omdat ik veel onderstuur had, maar de auto was toen weer op de goede weg toen we de juiste balans hadden gevonden”, legde de winnaar uit die in 2008 al had gewonnen op de Texaanse ovaal.

De drievoudig kampioen vanIndyCar werd geholpen door een vlotte race gemarkeerd door een enkele gele vlag en won met een voorsprong van 7"8 op zijn teamgenoot Tony Canaan wat een dubbel biedt aan Ganassi Racing, het team dat zijn 99e overwinning in de discipline viert.

Helio Castroneves (Team Penske) completeert het podium voor zijn teamgenoot Juan Pablo Montoya. De laatste winnaar van de Indianapolis 500 heeft nu een voorsprong van 35 punten op Will Power (Team Penske) die slechts 13e staat.

Simon Pagenaud (Team Penske) behaalde daarbij de 12e plaats Sebastien Bourdais (KVSH Racing) werd 14e. Tristan Vautier (Dale Coyne Racing) stopte vanwege een mechanisch probleem.