IndyCar – Vermogen wint, Pagenaud gaat met pensioen

Will Power dichtte zijn gat op Simon Pagenaud door de ABC Supply 500 in Pocono te winnen terwijl hij leider in het kampioenschap was.

gepubliceerde 22/08/2016 à 21:32

Will Power keert serieus terug naar Simon Pagenaud in de titelrace na zijn overwinning in Pocono (Pennsylvania), waar hij profiteerde van het verlaten van de leider in het kampioenschap. De kampioen van 2014 behaalde zijn 29e overwinning in IndyCar door het domineren van de ABC Supply 500 een dag uitgesteld vanwege het weer om te winnen met meer dan een seconde voorsprong op polesitter Mikhail Aleshin (Schmidt Peterson Motorsports).

Bovenal verkleinde de Australiër zijn voorsprong van 58 naar 20 punten op zijn teamgenoot en kampioenschapsleider Simon Pagenaud, die in bocht 1 in de 158e ronde tegen de muur botste. Het verlaten van Poitevin verkleinde zijn voorsprong grotendeels met nog drie races te gaan. Firestone 600 op Texas Motor Speedway uitgesteld en de punten werden verdubbeld in de finale in Sonoma (Californië) op 18 september.

Zijn landgenoot Sébastien Bourdais (KVSH Racing) deed het beter toen de viervoudig Champ Car-kampioen de vijfde plaats behaalde achter Ryan Hunter-Reay (Andretti Autosport) en Josef Newgarden (Ed Carpenter Racing).

De race werd ook gekenmerkt door een indrukwekkende botsing in de pits waarbij drie coureurs betrokken waren. Alexander Roden (Andretti Herta Autosport) werd de lucht in geslingerd na contact met Charlie Kimball (Chip Ganassi Racing) en bevond zich op de auto d 'Helio Castroneves (Team Penske) gelukkig ongedeerd.