IndyCar – Pagenaud keert terug naar succes

Simon Pagenaud behaalde zijn vierde overwinning van het seizoen door de race in Mid-Ohio te winnen voor zijn teamgenoot Will Power.

gepubliceerde 31/07/2016 à 23:21

schrift

Team Penske won een dubbel in Mid-Ohio. De polenman Simon Pagenaud tekende zijn vierde overwinning van het seizoen door te winnen voor zijn teamgenoot Will Power. De renner uit Poitevin won vier seconden voorsprong op de kampioen van 2014 en vergrootte zo zijn voorsprong in het kampioenschap met nog drie ronden te gaan in het seizoen.

De Fransman kon de voorsprong op Mikhail Aleshin (Schmidt Peterson Motorsports) herwinnen na de gele vlag veroorzaakt doordat Jack Hawksworth (AJ Foyt Enterprises) van de baan ging.

De Rus, die de leiding nam en profiteerde van de onderbreking van de race door contact tussen Scott Dixon (Chip Ganassi Racing) en Helio Castroneves (Team Penske), viel in het klassement na een botsing met Josef Newgarden (Ed Carpenter Racing) terwijl hij de Amerikaan in de pits afsneed. De coureur van de nr. 7 behaalde slechts de 17e plaats, terwijl Newgarden een top tien-finish wist te redden.

Carlos Munoz (Andretti Autosport) completeert het podium als de eerste coureur powered by Honda. De Colombiaan kwam op de voorgrond nadat hij een strategie had geïmplementeerd die vergelijkbaar was met die van Michail Aleshin.

Graham Rahal (RLL Racing) en James Hinchcliffe (Schmidt Peterson Motorsports) completeerden de top vijf nadat ze hadden geprofiteerd van de botsing van Takuma Sato en Sébastien Bourdais (KVSH Racing) met nog drie ronden te gaan. De Japanner wist een negende plaats te redden achter Conor Daly (Dale Coyne Racing), Spencer Pigot (Ed Carpenter Racing) en Charlie Kimball (Chip Ganassi Racing), terwijl de viervoudig Champ Car-kampioen stopte.

RC Enerson (Dale Coyne Racing) maakte een veelbelovend debuut in IndyCar die niet werden beloond sinds de USF2014-kampioen van 2000 op de 19e plaats eindigde na mechanische problemen.