IndyCar – Pagenaud op pole in Mid-Ohio

Simon Pagenaud pakte de pole in Mid-Ohio door teamgenoot Will Power te verslaan in Fast Six.

gepubliceerde 30/07/2016 à 21:19

Simon Pagenaud (Team Penske) rekent er niet op dat zijn teamgenoot Will Power de kloof in het kampioenschap zal verkleinen. De Poitevin-renner, die niettemin last heeft van rugpijn, won de pole in Mid-Ohio door het nieuwe ronderecord te vestigen met een tijd van 1'03''8700 en de kampioen van 2014 met zeshonderdste te verslaan.

Josef Newgarden (Ed Carpenter Racing) volgde op ruim twee tienden, terwijl de tweede rij op de grid wordt gecompleteerd door Ryan Hunter-Reay (Andretti Autosport). Charlie Kimball (Chip Ganassi Racing) en Graham Rahal (RLL Racing) completeerden de kwalificatietop zes.

Helio Castroneves (Team Penske) pakte de zevende plaats voor teamgenoot Juan Pablo Montoya, terwijl Schmidt Peterson Motorsports-coureurs James Hinchcliffe en Mikhail Aleshin in de top tien eindigden.

Sebastien Bourdais (KVSH Racing) start vanaf de 16e plaats. R.C Eernson (Dale Coyne Racing), die optreedt zijn eerste race in IndyCar, zal op de 18e plaats starten.