IndyCar – Newgarden-winnaar en nieuwe leider in Mid-Ohio

Josef Newgarden domineerde de IndyCar-race in Mid-Ohio. De Penske-coureur neemt de leiding in het kampioenschap.

gepubliceerde 31/07/2017 à 00:19

Après Toronto (Ontario) tekende Josef Newgarden zijn tweede overwinning op rij door de Honda Indy 200 te winnen in Mid-Ohio aan het einde van een evenement waar hij zijn onderwerp domineerde met 73 ronden aan de leiding van de 90 van het evenement.

De Amerikaan nam de leiding door polesitter Will Power in te halen tijdens de 13e lus en bereikte de finish en claimde zijn derde succes van het seizoen en de zesde van zijn carrière in IndyCar. Graham Rahal (Rahal Letterman Lanigan Racing) completeerde het podium achter de Australiër die Team Penske de dubbel bezorgde.

Josef Newgarden leidt het kampioenschap met 7 punten voorsprong op zijn teamgenoot Helio Castroneves, 7e in de race, terwijl de vorige leider Scott Dixon (Chip Ganassi Racing) 8 punten achterstand heeft nadat hij 9e eindigde achter Ryan Hunter-Reay (Andretti Autosport).

Simon Pagenaud (Team Penske) eindigde op de 4e plaats, voor Takuma Sato (Andretti Autosport). De winnaar van de 101e editie van de Indy 500 ging Alexander voor Roden (Andretti Herta Autosport). Esteban Gutiérrez (Dale Coyne Racing) werd voorlaatste. Teamgenoot Ed Jones onderbrak een vlotte race door in ronde 67 te spinnen en eindigde als laatste.

Ontdek de reportage van de Honda Indy 200 in Mid-Ohio in nummer 2125 van AUTOwekelijks, vanaf maandagavond beschikbaar in digitale versie op alle platformen, en vanaf woensdag in de kiosken.