IndyCar – Newgarden titel bij Sonoma, winnaar van Pagenaud

Josef Newgarden wint de IndyCar-titel in zijn eerste seizoen bij Team Penske. Simon Pagenaud won voor het tweede jaar op rij de Sonoma GP.

gepubliceerde 18/09/2017 à 03:01

Josef Newgarden won zijn eerste titel in IndyCar in zijn eerste jaar bij Team Penske, waar hij de tweede plaats behaalde. De 12-jarige coureur van de #2 DW26-Chevrolet wordt de eerste Amerikaanse kampioen in de discipline sinds Ryan Hunter-Reay in 2012.

" Het is ongeloofelijk ! Ik vind het moeilijk om mezelf een kampioen te noemen, herkende de nieuwe kampioen. Ik wilde Simon passeren (Pagenaud), maar het team zei dat ik moest kalmeren en ik luisterde naar hun advies. Hij verdiende zijn overwinning vandaag. »

Hij eindigde met een voorsprong van 17 punten op zijn teamgenoot Simon Pagenaud die de Sonoma GP (Californië) won, waar de punten voor de tweede keer op rij werden verdubbeld.

De Poitevin-coureur maakte het verschil door een vier-stopstrategie tegen drie uit te proberen voor zijn tegenstanders en bood weerstand in zijn laatste stint tegen de Amerikaan terwijl hij op harde banden stond, vooral bij het verlaten van de pits. De Fransman tekent na Phoenix (Arizona) afgelopen april zijn tweede overwinning van het seizoen, zijn 11e in de discipline.

Will Power completeert het 100% Penske-podium, vóór Scott Dixon (Chip Ganassi Racing), derde in het kampioenschap, 20 punten achter de nieuwe kampioen. Helio Castroneves plaatste de vierde auto van Team Penske in de top vijf. Sebastiaan Bourdais (Dale Coyne Racing) behaalde de negende plaats.

De Sonoma GP verliep erg soepel omdat de marshals geen enkele gele vlag toonden.

Ontdek het verslag van de IndyCar-finale op Sonoma in AUTO nummer 2132wekelijks, vanaf maandagavond beschikbaar in digitale versie op alle platformen, en vanaf woensdag in de kiosken.