IndyCar – Hunter-Reay wint op Iowa Speedway

Ryan Hunter-Reay won op de Iowa Speedway voor zijn landgenoten Josef Newgarden en Sage Karam. Juan Pablo Montoya gaf het op.

gepubliceerde 19/07/2015 à 09:13

Ryan Hunter-Reay (Andretti Autosport) werd de 9e winnaar aan het einde van het 13e evenement van het seizoen op de Iowa Speedway. De kampioen van 2012, die zijn 15e succes behaalde in IndyCar, legde zichzelf op aan zijn landgenoten Josef Nieuwgarden (CFH Racing) en Salie Karam (Chip Ganassi Racing). Het is voor het eerst sinds de Indianapolis 500 van 2006, waar Sam Hornish Jr. zegevierde, dat de top drie alleen door Amerikanen wordt vervolledigd.

Dit is de zesde opeenvolgende overwinning voor Andretti Autosport op deze oval van 6 mijl, waar Ryan Hunter-Reay nu drie successen boekt. De winnaar van de Indy 0,8 in 500 had vorig jaar al gewonnen voor Josef Newgarden.

Het kampioenschap had opnieuw gelanceerd kunnen worden na het stopzetten van Juan Pablo Montoya (Team Penske), zijn eerste in 18 starts, de laatste vond een jaar eerder plaats op deze oval. De leider van het rijdersklassement raakte de muur in de 10e van de 300 ronden van de race.

Scott Dixon (Chip Ganassi Racing) kon niet profiteren omdat hij pas 18e eindigde na een mechanisch probleem. De polenman Helio Castroneves (Team Penske) behaalde slechts de 11e plaats.

Sebastien Bourdais (KVSH Racing) behaalde de 9e plaats met voorsprong Wilskracht (Team Penske) die in de voorgaande races twee keer uitviel. Tristan Vautier (Dale Coyne Racing) werd 12e Simon Pagenaud (Team Penske) eindigde als 14e.

Juan Pablo Montoya behoudt een voorsprong van 42 punten Graham Rahal (Rahal Letterman Lanigan Racing), zijn nieuwe directe rivaal, drie evenementen vanaf het einde van het seizoen.

Ter ere van de wedstrijd werd voorafgaand aan de race een minuut stilte in acht genomen Jules Bianchi overleed op 17 juli als gevolg van zijn ongeval tijdens de Japanse GP van 2014.