IndyCar – Helio Castroneves keizerlijk in Texas

Helio Castroneves behaalde een onbetwiste overwinning op de Firestone 550 op de Texas Motor Speedway. De Team Penske-coureur neemt de controle over het kampioenschap over.

gepubliceerde 09/06/2013 à 10:34

Helio Castroneves was onverslaanbaar op Texas Motor Speedway. De Braziliaan behaalde zijn eerste overwinning op een oval sinds de Twin Ring Motegi in 2010 door de Firestone 550 te domineren, waar hij meer dan de helft van het evenement leidde (132 van de 228 ronden). Door de zevende winnaar te worden in acht races en het eerste succes van het seizoen aan Team Penske aan te bieden, grijpt de coureur van de DW12-Chevrolet nr. 3 de leiding in het kampioenschap met 22 punten voorsprong op Marco Andretti (Andretti Autosport). “Het kwam gewoon neer op de instellingen, we hebben veel werk verricht. »

Ryan Hunter-Reay (Andretti Autosport) behaalde ook goede punten door de tweede plaats te behalen en eindigde nog steeds ruim vier seconden achter de winnaar. Tony Kanaan (KV Racing Technology), zegevierend in de Indianapolis 500, schittert opnieuw op een ovaal door de derde plaats te behalen. Ed Carpenter (Ed Carpenter Racing) en Marco Andretti (Andretti Autosport) completeren de top vijf, voor Dario Franchitti (Chip Ganassi Racing) en polesitter Will Power (Team Penske). De motorwijzigingen aan de eenzitters van Schmidt Motorsports maakten de race moeilijk voor de Fransen. Simon Pagenaud behaalde de 13e plaats terwijl zijn teamgenoot Tristan Vautier 18e eindigde. Sebastiaan Bourdais (Dragon Racing) behaalde slechts de 20e plaats.

Klik op deze link om de samenvattingsvideo van de Firestone 550 te bekijken.

Ontdek het rapport van deIndyCar op Texas Motor Speedway in het volgende nummer van AUTOhebdo, vanaf dinsdag beschikbaar in digitale versie op alle platforms, en vanaf woensdag in kiosken.