IndyCar – Castroneves keert terug naar de overwinning in Iowa

Helio Castroneves behaalde zijn eerste overwinning door de Iowa Corn 300 te winnen.

gepubliceerde 10/07/2017 à 10:34

Helio Castroneves (Team Penske) boekte zijn eerste overwinning sinds Detroit (Michigan) in 2014 door de Iowa Corn 300 op de 0,8 mijl oval te winnen en wordt daarmee de 9e winnaar in 11 races dit jaar. De Braziliaan domineerde het evenement, leidde meer dan tweederde van de race en won voor JR Hildebrand (Ed Carpenter Racing).

Ryan Hunter-Reay (Andretti Autosport) completeerde het podium voor Will Power (Team Penske) en Graham Rahal (Rahal Letterman Lanigan Racing).

De Penske-coureurs eindigden allemaal in de top tien, waarbij Josef Newgarden de zesde plaats behaalde, voor zijn teamgenoot Simon Pagenaud. De regerend kampioen staat 31 punten achter kampioenschapsleider Scott Dixon (Chip Ganassi Racing), die op de 8e plaats staat, vóór zijn teamgenoot Tony Kanaan. James Hinchcliffe (Schmidt Peterson Motorsports) completeerde de top tien.

Takuma Sato (Andretti Autosport), de winnaar van de 101e editie van de Indy 500, eindigde als 16e twee ronden achter de winnaar nadat hij tegelijkertijd met Ed Jones (Dale Coyne Racing) mechanische problemen had ondervonden. Esteban Gutiérrez (Dale Coyne Racing) eindigde als 13e in zijn eerste ovale race.

Ontdek de reportage van de Iowa Corn 300 in nummer 2122 van AUTOwekelijks, vanaf maandagavond beschikbaar in digitale versie op alle platformen, en vanaf woensdag in de kiosken.