IndyCar-C2: Pagenaud neemt wraak in Houston!

Simon Pagenaud behaalt een tweede overwinning aan het einde van Race 2 van de GP van Houston. Schmidt Peterson Motorsports tekent een dubbel met Mikhail Aleshin.

gepubliceerde 30/06/2014 à 00:37

Simon Pagenaud nam revanche tijdens de Grand Prix van Houston, waar werd deelgenomen aan Race 2. De Fransman behaalde zijn tweede overwinning van het seizoen na de GP van Indianapolis en sloeg de bladzijde om op het evenement de dag ervoor, waar hij niet alleen de 16e positie pakte nadat hij vanaf pole was gestart. Het succes was totaal voor Schmidt Peterson Motorsports, dat met Mikhail Aleshin voor het eerst een dubbel scoorde in de top vijf. De rookies staan ​​in de schijnwerpers terwijl Jack Hawksworth (BHA) op de derde plaats volgt, voor Charlie Kimball (Chip Ganassi Racing).

Sebastien Bourdais (KVSH Racing) had opnieuw een schitterende race en eindigde in de top vijf nadat hij in Race 1 op het podium was beland. De viervoudig kampioen werd echter niet gespaard en bleef volhouden Helio Castroneves (Team Penske), waarbij zijn voorvleugel beschadigd raakt. De polewinnaar moest opgeven, maar zijn vertraging had groter kunnen zijn als Will Power (Team Penske) in de laatste ronde, terwijl hij op de derde plaats stond, niet tegen een muur van banden was gereden. De leider in het kampioenschap verlaat Houston met een voorsprong van 39 punten.

Het videooverzicht van de twee races van de Grand Prix van Houston kunt u bekijken op deze link.

Ontdek het verslag van de Grand Prix van Houston in nummer 1967 van AUTOhebdo, vanavond beschikbaar in digitale versie op alle platforms en vanaf woensdag in de kiosken.