IndyCar-C2: Castroneves op pole, voor SPM-coureurs in Houston

Helio Castroneves pakte de pole voor Race 2 tijdens de GP van Houston, voor Mikhail Aleshin en Simon Pagenaud, die van plan zijn wraak te nemen. Sébastien Bourdais start vanaf de 5e plaats.

gepubliceerde 29/06/2014 à 17:55

Helio Castroneves (Team Penske) pakte zijn tweede pole van het seizoen, de 40e van zijn carrière, aan het einde van de kwalificatie voor Race 2 van de Grand Prix van Houston, die in twee groepen werd verreden. De Braziliaan die de tweede plaats in het kampioenschap bezet, start voor de twee Schmidt Peterson Motorsports DW12's met Mikhail Aleshi op de tweede plaats, voor zijn teamgenoot Simon Pagenaud, ongelukkige auteur van pole gisteren die betrokken was bij contact tijdens het eerste evenement.

De Fransen lopen sinds Sébastien voorop Bourdais (KVSH Racing) krijgt nog een kans om vooraan te vechten door vanaf de vijfde plaats te starten nadat hij in Race 1 net buiten het podium eindigde. De viervoudig kampioen zal starten tussen Graham Rahal (RLL Racing) en Justin Wilson (Dale Coyne Racing) . Carlos Huertas (Dale Coyne Racing) zal pas vanaf de 13e plaats starten, maar de Colombiaan zal nog steeds iemand zijn om naar te kijken sinds hij gisteren won, ook al startte hij vanaf de 19e positie op de grid. Will Power (Team Penske) zal moeten proberen een soortgelijke prestatie te leveren, aangezien de leider in het kampioenschap slechts de 18e plaats behaalde.