IndyCar-C1: Power zegeviert in Detroit, Pagenaud gaat met pensioen

Will Power behaalt zijn tweede overwinning aan het einde van Race 1 in Detroit. De Penske-coureur presteerde uitstekend in het kampioenschap, waarbij hij vooral profiteerde van de pensionering van Simon Pagenaud.

gepubliceerde 01/06/2014 à 01:15

Will Power (Team Penske) kende een slechte start door pas vanaf de 16e positie te starten op het Belle Isle Park-circuit in Detroit, maar de coureur van de #12 DW12 kon zich een weg banen door een gedurfde strategie te hanteren om naar boven te klimmen. op de voorgrond en profiteerde van de talrijke onderbrekingen die de race accentueerden. De Penske-coureur weerstond de aanvallen van Graham Rahal (Rahal Letterman Lanigan Racing) in de laatste ronden, pakte zijn tweede overwinning van het seizoen en kwam terug tot slechts drie punten achter leider Ryan Bunter-Reay (Andretti Autosport), die daarna pas de 16e plaats pakte. in de laatste ronde in de muur eindigen.

Maar de grote verliezer van Race 1 is ongetwijfeld Simon Pagenaud (Schmidt Peterson Motorsports). De Fransman kwam aan het begin van de race in botsing met Will Power toen hij de Australiër probeerde in te halen en beschadigde zijn ophanging na contact met de muur, waardoor hij gedwongen werd met pensioen te gaan. De Franse coureur blijft op de vierde plaats staan, maar zijn achterstand aan de kop van het kampioenschap bedraagt ​​nu 69 punten. Zijn landgenoot Sébastien Bourdais (KVSH Racing) bereikte de finish als 13e.

Tony Kanaan (Chip Ganassi Racing) neemt de laatste trede van het podium, voor Justin Wilson (Dale Coyne Racing) en de polesitter Helio Castroneves (Team Penske).

Klik op deze link om de samenvatting van de eerste race van het weekend te zien.