IndyCar-C1: Eindelijk overwinning voor Sébastien Bourdais!

Sébastien Bourdais zette zijn pole om in een overwinning in Race 1 in Toronto en behaalde daarmee zijn eerste succes sinds zijn terugkeer naar Amerika door te winnen voor Helio Castroneves.

gepubliceerde 20/07/2014 à 18:49

Dupuis

Sebastien Bourdais (KVSH Racing) behaalde zijn eerste overwinning sinds zijn terugkeer in de discipline op het wegcircuit van Toronto (Canada) na het pakken van de pole in Race 1, die werd uitgesteld na de zondvloed die gisteravond toesloeg. De viervoudig Champ Car-kampioen hield stand tegen de leider in het kampioenschap Helio Castroneves (Team Penske) boekt zijn eerste succes sinds Mexico City in 2007 en verbetert zijn record met 32 ​​poles voor 32 overwinningen! “Het is echt prachtig, de sterren moeten op één lijn staan. Vorig jaar eindigde ik als tweede en derde en deze overwinning is echt mooi.”, aldus de voormalige piloot Toro Rosso wat het eerste succes voor KVSH oplevert sinds de overwinning van Tony Kanaan in de Indianapolis 500 vorig jaar.

De Braziliaan (Chip Ganassi Racing) completeert het podium vooraan Simon Pagenaud (Schmidt Peterson Motorsports) die ook een fantastische race reed, ook al was hij in de eerste ronde betrokken bij een meervoudige botsing, waardoor hij een waanzinnige comeback moest maken vanaf de achterkant van het peloton. Scott Dixon (Chip Ganassi Racing) completeert de top vijf voor Graham Rahal (RLL Racing) die vijf plaatsen in het peloton heeft veroverd. Charlie Kimball (Chip Ganassi Racing) volgt op de zevende plaats, voor nationaal coureur James Hinchcliffe. Als Will Power (Team Penske) genoegen moet nemen met een top tien, is Ryan Hunter-Reay (Andretti Autosport) de grote verliezer van het evenement sinds de Amerikaan op contact stopte.

De startgrid voor Race 2 van deIndyCar in Toronto zal worden samengesteld op basis van de ranglijst van de coureurs aan het einde van het eerste evenement, waarbij de organisatoren geen tijd hebben om een ​​nieuwe kwalificatiesessie uit te voeren na de vertraging de dag ervoor. Het bijgewerkte rijderskampioenschap is toegankelijk op deze link. De start vindt plaats rond 22 uur (Parijse tijd).