IndyCar – Bourdais wint in Detroit

Sébastien Bourdais won de IndyCar Race 1 in Detroit dankzij een agressieve strategie.

gepubliceerde 04/06/2016 à 23:58

Sebastien Bourdais (KVSH Racing) behaalde zijn eerste overwinning van het seizoen door Race 1 van de te winnenIndyCar in Detoit, Michigan. De viervoudig Champ Car-kampioen schoof op naar de kopgroep voordat hij tien ronden voor de finish een snelle stop maakte, waardoor hij de voorsprong op de Penske-coureurs kon benutten. Helio Castroneves et Simon Pagenaud.

Conor Daly (Dale Coyne Racing) hanteerde dezelfde strategie als de winnaar en eindigde op de tweede plaats, terwijl Juan Pablo Montoya (Team Penske) het podium completeerde voor Helio Castroneves en Carlos Munoz (Andretti Autosport). Alexander Roden (Andretti Autosport), de winnaar van de 100e editie van de Indianapolis 500, completeerde de top tien achter Ryan Hunter-Reay (Andretti Autosport), Charlie Kimball en Tony Kanaan (Chip Ganassi Racing).

Polesitter Simon Pagenaud moest nog een laatste keer terug naar de pits en moest genoegen nemen met de 13e plaats. Le Poitevin behoudt een voorsprong van 59 punten op zijn nieuwe directe tegenstander Helio Castroneves. Scott Dixon (Chip Ganassi Racing) is gestopt met een elektrisch probleem.

IndyCar Race 2 in Detroit wordt aanstaande zondag 5 juni verreden.