Indy Lights – Nico Jamin wint bij Barber

De Fransman Nico Jamin won de eerste van twee races tijdens de tweede bijeenkomst van het Indy Lights-seizoen 2017 op het Barber-circuit in Alabama.

gepubliceerde 22/04/2017 à 23:05

schrift

De eerste race die op Barber Motorsports Park in Alabama in Indy Lights werd gehouden de overwinning van de Fransman Nico Jamin (Andretti Autosport), aan het einde van een ronde gekenmerkt door een op zijn zachtst gezegd ingewikkelde startprocedure.

Na een eerste contact tussen Aaron Telitz en Shelby Blackstock (Belardi Auto Racing) nog vóór de groene vlag, zal er een tweede incident plaatsvinden tussen Colton Herta (Andretti Steinbrenner Racing), tweede op de grid, en polesitter Kyle Kaiser (Juncos Racing). dat het vertrek wordt onderbroken

Herta moest terugkeren naar de pits om zijn voorvleugel te verwisselen en kreeg ook een straf en werd naar de achterkant van de grid geduwd omdat hij zijn tempo achter de pace car niet had volgehouden.

Als Kyle Kaiser vooraan bleef toen de race werd hervat, pakte Nico Jamin snel het voordeel op de leider en vertrok aan de kop van de race, maar werd ingehaald en tekende zo zijn eerste succes in de categorie.

De USF-kampioen van 2000 in 2015 en derde in het Pro Mazda-kampioenschap vorig jaar, vóór Kyle Kaiser en Neil Aberico (Carlin) bij de finish.