Hinchcliffe keert terug naar de overwinning in Iowa

James Hinchcliffe pakte zijn eerste overwinning van het seizoen door de Iowa Corn 300 te winnen nadat hij de leiding had overgenomen van Josef Newgarden.

gepubliceerde 08/07/2018 à 23:41

Dupuis

James Hinchcliffe (Schmidt Peterson Motorsports) behaalde een verbluffende overwinning en won op de 0,8 mijl lange Iowa Speedway na het voltooien van een comeback-race. Nadat hij vanaf de 11e plaats was begonnen, won de Canadees geleidelijk plaatsen totdat hij in de laatste ronden de hoofdleider van het evenement Josef Newgarden (Team Penske) kon inhalen.

Nadat hij er afgelopen mei niet eens in slaagde zich te kwalificeren voor de Indy 500, behaalde James Hinchcliffe zijn tweede overwinning op de Iowa Speedway na 2013 en keerde voor het eerst sinds zijn succes vorig jaar in Long Beach (Californië) terug naar "Victory Lane", waar hij zijn handtekening zette zesde overwinning binnen IndyCar.

“De auto was een echte raket in de laatste stints. Newgarden domineert meestal van de eerste tot de laatste ronde als hij wint. Dat maakt dit succes des te belangrijker.”, aldus de winnaar.

Spencer Pigot (Ed Carpenter Racing) scoorde zijn eerste IndyCar-podium door de tweede plaats te behalen toen hij voor het eerst deelnam aan de Iowa 300.

Terwijl de race werd geneutraliseerd na de spin van Ed Carpenter (Ed Carpenter Racing), wist Takuam Sato (RLL Racing) een plek in de Top 3 veilig te stellen, ook al kon hij het contact met de Amerikaan niet vermijden. De winnaar van de Indy 2017 van 500 ging Josef Newgarden (Team Penske) voor die twee plaatsen verloor bij een late stop onder de gele vlag in de hoop dat de race vóór de geblokte vlag zou worden hervat.

Simon Pagenaud (Team Penske) eindigde als achtste achter polesitter Will Power (Team Penske) en Graham Rahal (RLL Racing). Zijn landgenoot Sébastien Bourdais (Dale Coyne Racing) behaalde de 11e plaats achter Ed Carpenter en Alexander Roden (Andretti Autosport) en voor Scott Dixon (Chip Ganassi Racing) die de controle over het kampioenschap behoudt.

Ontdek de reportage van de Iowa Corn 300 in nummer 2173 van AUTOwekelijks, vanaf maandagavond beschikbaar in digitale versie op alle platformen, en vanaf aanstaande woensdag in de kiosken.