Herta keert terug naar de overwinning in Mid-Ohio

Colton Herta behaalde de eerste overwinning van zijn seizoen vóór zijn teamgenoten van Andretti Autosport, Alexander Rossi en Ryan Hunter-Reay.

gepubliceerde 13/09/2020 à 20:49

Thomas Goubin

Colton Herta (Andretti Autosport) behaalde zijn eerste succes van het seizoen, het derde van zijn jonge carrière, tijdens de tweede race van het weekend in Mid-Ohio, en Andretti Autosport scoorde een daverende hattrick. De 3-jarige Amerikaan versloeg Alexander Roden van 1”3, en Ryan Hunter-Reay van 2”4.

Net als zaterdag met Will Power was het de poleman die zonder beven won. De race was echter veelbewogener dan de dag ervoor, met een incident in de eerste ronde, toen Santino Ferrucci (Dale Coyne Racing), die de eerste startrij deelde met Herta, een inhaalactie op Bryan's zoon wilde forceren, en eindigde door zijn teamgenoten Alex Palou te raken, die Felix Rosenqvist (Chip Ganassi) raakte.

Geborsteld door de auto van de roekeloze Amerikaan Scott Dixon (Chip Ganassi), die op de derde plaats startte, deed het goed, maar de leider in het algemeen klassement zou alleen in de 3e ronde een fout maken en in een spin terechtkomen nadat hij in bocht 22 op een vibrator was gestapt. .

Startend achteraan op de grid kon de Nieuw-Zeelander de schade toch beperken dankzij op het juiste moment tanken en een zeer goed racetempo.
Als tiende dankzij een inhaalactie op Rinus VeeKay (ECR) in de laatste ronde verloor Dixon uiteindelijk slechts vier punten op zijn nummer twee in het algemeen klassement, Josef Newgarden, achtste in de race.

Met nog drie ronden te gaan in het seizoen, scheiden de twee mannen 72 punten.

Zesde op de grid, Simon Pagenaud (Team Penske) eindigde op dezelfde plaats, maar had op zijn minst een top 5 kunnen claimen zonder een laatste passage door de pitlane, waar de aankomst van Pato O' Ward in zijn pitbox zijn uitgang vertraagde.