Graham Rahal compromisloos in Detroit

Graham Rahal won gisteravond de eerste van twee races voor de Detroit double-header. Vandaag staat de herkansing op het programma.

gepubliceerde 04/06/2017 à 08:47

Vanaf pole position reed Graham Rahal gisteren een foutloze race in Detroit, ter gelegenheid van de eerste van de twee races van de enige double-header (twee races in één weekend) van het seizoen 2017. van Rahal Letterman Lanigan Racing, niet met een goed humeur sinds het begin van het betreffende jaar, leidde hij 55 van de 70 geplande ronden om zijn vijfde overwinning in zijn carrière te behalen, zijn eerste sinds die hij afgelopen augustus op de Texas Motor Speedway won.

Honda biedt zichzelf een hattrick aan, aangezien het podium wordt gecompleteerd door Scott Dixon (Chip Ganassi Racing) en James Hinchcliffe (Schmidt Peterson Motorsports), hoewel ze in de eerste ronde ronddraaiden. Door als vierde te eindigen voorkwam Josef Newgarden (Team Penske / Chevrolet) dat de Japanse fabrikant een vijfvoudig contract tekende, Takuma Sato (Andretti Autosport), de recente winnaar van de Indy 500, nadat hij op de vijfde plaats de geblokte vlag had veroverd.

Zevende op de startgrid, Simon Pagenaud kon het niet beter doen dan de 16e. Nadat hij snel de zesde plaats had behaald, zorgde zijn strategie, die niet optimaal bleek te zijn, ervoor dat hij terugviel naar de 17e plaats. Volledig hersteld viel hij opnieuw naar de 20e plaats, voordat hij erin slaagde vier posities te winnen. “ Het was een frustrerende rit, erkende de regerend kampioen, nu vierde in het algemeen klassement. Er waren tegenwoordig zoveel verschillende strategieën. De raceonderbreking kwam voor ons op een slecht moment. Ik kan het idee niet verdragen om plaatsen in het kampioenschap te verliezen, maar morgen is er weer een race. Het team is sterk en we zullen terugveren. »

In het kampioenschap herwint Dixon (275 punten) zijn leidende positie ten koste van Castroneves (273 punten), gisteren achtste. Takuma Sato staat derde, 15 punten achter de Braziliaan.