Dixon start de teller in Detroit

Scott Dixon behaalde zijn eerste overwinning van het IndyCar-seizoen door Race 1 in Detroit te winnen, vóór Ryan Hunter-Reay en Alexander Rossi.

gepubliceerde 03/06/2018 à 01:11

Dupuis

Voor het veertiende seizoen op rij zal Scott Dixon (Chip Ganassi Racing) minstens één overwinning hebben behaald. De viervoudig kampioen won Race 14 in Detroit (Michigan) voor Ryan Hunter-Reay en polesitter Alexander Roden die na zijn eerste pitstop verschillende posities verloor. De Nieuw-Zeelander behaalde zijn 42e succes in de discipline.

De voormalige Indy 500-winnaar hanteerde een twee-stop-strategie, in tegenstelling tot zijn Amerikaanse rivaal die drie keer een pitstop maakte en de voorsprong kon behouden ondanks twee race-onderbrekingen aan het einde van de sessie, waarvan de eerste te wijten was aan het vertrek van Graham Rahal (RLL Racing). ) en de tweede door een botsing tussen Charlie Kimball (Carlin) en Santino Ferrucci (Dale Coyne Racing).

Scott Dixon zette de Andretti-coureurs onder controle, want achter Ryan Hunter-Reay en Alexander Rossi eindigde Marco Andretti net buiten het podium, voor Takuma Sato (RLL Racing).

De recente Indy 500-winnaar Will Power (Team Penske) was de eerste Chevrolet-coureur die finishte en eindigde als zevende achter Ed Jones (Chip Ganassi Racing). Zijn teamgenoot Simon Pagenaud zat in meer moeilijkheden sinds hij op de 17e plaats eindigde. Sebastiaan Bourdais (Dale Coyne Racing) moest genoegen nemen met de 13e plaats.

Alexander Rossi is nu de nieuwe leider van het kampioenschap, met vier punten voorsprong op Scott Dixon. Will Power volgt op zeven eenheden. Sébastien Bourdais staat op de achtste plaats op de ranglijst, twee plaatsen voorsprong op zijn landgenoot Simon Pagenaud.

Race 2 uit Detroit wordt aanstaande zondag vanaf 21 uur Franse tijd uitgezonden op Canal+ Sport.