Vijfde kroning voor Scott Dixon

De Nieuw-Zeelander verzekerde zich opnieuw van een titel door als tweede te eindigen in de kampioensfinale van 2018 in Sonoma (Californië), gewonnen door Ryan Hunter-Reay.

gepubliceerde 17/09/2018 à 03:58

Bernard

Scott Dixon (Chip Ganassi) voegde zijn naam iets meer toe aan de legende van deIndyCar Zondag in Sonoma, Californië. Door de IndyCar-finale op de tweede plaats te eindigen, won de Nieuw-Zeelander zijn vijfde titel in de discipline. Alleen AJ Foyt deed het beter (zeven kronen).

Alles werd bij de start beslist. De belangrijkste tegenstander van Scott Dixon, Alexander Roden (Andretti Autosport), werd het slachtoffer van contact met zijn teamgenoot Marco Andretti (Andretti Autosport) in de eerste ronde. De 26-jarige Amerikaan verloor in een extra pitstop te veel tijd om Scott Dixon zorgen te maken.

Uitgerust met een nieuwe voorvleugel en nieuwe banden klom Alexander Rossi langzaam maar zeker op naar de zevende plaats. Onvoldoende om de leider van het algemeen klassement in te halen, zeker omdat de punten voor deze laatste ronde van het seizoen 2018 werden verdubbeld.

De race was niet echt levendig wat betreft de identiteit van de winnaar. Polepositiehouder Ryan Hunter-Reay (Andretti Autosport) leidde 80 van de 85 ronden zonder te knipperen. De twee Franse renners eindigden in de kopgroep. Simon Pagenaud (Penske) sluit het seizoen even aan de voet van het podium af Sebastien Bourdais (Dale Coyne Racing) staat zesde.

Vind de samenvatting van de IndyCar in Sonoma in nummer 2183 van AUTOhebdo, maandagavond verkrijgbaar in digitale versie en woensdag in de kiosk.