Alex Baron wint bij zijn debuut in USF2000 op Laguna Seca

Alex Baron onderscheidde zich afgelopen weekend in de VS door zijn eerste USF2000-race op Laguna Seca te winnen voordat hij in de tweede op het podium terechtkwam. De Fransman zou goed kunnen terugkeren voor de finale die in Houston wordt gespeeld.

gepubliceerde 09/09/2013 à 17:24

Alex Baron hoorde pas op het laatste moment dat hij zou deelnemen aan de voorlaatste ronde van de USF2000 die afgelopen weekend in Laguna Seca werd gehouden. De regerend Frans F4-kampioen had pas een paar dagen een testsessie voltooid voordat hij achter het stuur stapte van de nummer 18 van Team Afterburner Autosport. De Narbonnais benadrukten zichzelf direct door in beide races de pole te pakken voordat hij de eerste won en in de tweede op de laatste trede van het podium eindigde.

De prestatie is des te indrukwekkender omdat de Fransman dit seizoen moeite heeft om te overtuigen in de Eurocup Formula Renault 2.0 omdat hij in acht starts geen enkele top tien heeft getekend. Zijn optreden in Californië lijkt Tim Walsch, de eigenaar van Team Afterburner Autosport, er in ieder geval van te hebben overtuigd om de Franse coureur in te huren voor de finale op 5 en 6 oktober op het stratencircuit Reliant Park in Houston.

Zijn landgenoot Florian Latorre behaalde na de twee evenementen de 8e en 7e plaats. De bewoner van Team Jay Motorsport klampt zich nog altijd vast aan de vijfde plaats in het Championship en blijft de beste rookie.