IndyCar – Overwinning en titel voor Pagenaud

Simon Pagenaud wint zijn eerste IndyCar-titel. De Penske-coureur sloot het seizoen af ​​met een nieuwe overwinning op Sonoma.

gepubliceerde 19/09/2016 à 03:00

schrift

Simon Pagenaud was imperiaal in Sonoma (Californië). De Team Penske-coureur wint zijn eerste titel in IndyCar nadat hij zijn vijfde overwinning van het seizoen, de negende van zijn carrière, had behaald door de laatste race van de kalender te domineren.

De Poitevin-renner was bijna verzekerd van de kroning vóór de geblokte vlag, terwijl zijn teamgenoot en enige rivaal voor de titel Will Power verschillende ronden had verloren na een sensorprobleem in de versnellingsbak. De Fransman eindigde 127 punten voorsprong op de Australiër.

Graham Rahal (Rahal Letterman Lanigan Racing) leek in de laatste ronden Simon Pagenaud te bedreigen, maar de coureur van de nr. 15 eindigde uiteindelijk drie seconden achter de winnaar. Juan Pablo Montoya completeert het podium op het wegcircuit waar hij in 2015 de titel verloor, voor Ryan Hunter-Reay (AndrettiAutosport) en Alexander Roden (Andretti Herta Autosport) die als beste rookie eindigde, met name dankzij zijn overwinning op de 100e editie van de Indianapolis 500 afgelopen mei.

Met Scott Dixon (Chip Ganassi Racing) slechts 17e na een moeilijke race, zag Team Penske drie van zijn coureurs op de topposities van het kampioenschap eindigen, Helio Castroneves de derde plaats afpakken van de viervoudig kampioen. Sebastiaan Bourdais (KVSH Racing) behaalde de tiende plaats.