IndyCar – Power on pole in Mid-Ohio

Will Power behaalde zijn 5e pole van het IndyCar-seizoen tijdens de Honda Indy 200 in Mid-Ohio. Simon Pagenaud faalde aan de deuren van Fast Six.

gepubliceerde 29/07/2017 à 22:10

Will Power won zijn 5e pole van het seizoen in IndyCar bij de Honda Indy 500 Mid-Ohio. De Team Penske-coureur reed een ronde in 1'04''172, versloeg zijn teamgenoot Josef Newgarden met meer dan een tiende en tekende daarmee zijn derde pole op het Amerikaanse circuit en de 3e kwalificatieoverwinning uit zijn carrière in de discipline.

Team Penske plaatste daarmee een derde auto in de Fast Six Helio Castroneves, dubbele winnaar in Mid-Ohio in 2000 en 2001, nadat hij de 5e plaats had ingenomen achter Takuma Sato en Graham Rahal (Rahal Letterman Lanigan Racing).

Simon Pagenaud, vorig jaar winnaar in Mid-Ohio, moest genoegen nemen met de 7e positie door te falen aan de poorten van de laatste kwalificatiesessie, 4 honderdsten achter Scott Dixon (Chip Ganassi Racing). De kampioensleider start vlak voor de regerend kampioen.

Esteban Gutiérrez (Dale Coyne Racing), de vervanger van Sébastien Bourdais, behaalde zijn beste resultaat in de IndyCar-kwalificatie met een 12e positie op de grid.

De Honda Indy 200 in Mid-Ohio wordt aanstaande zondag 30 juli vanaf 23 uur uitgezonden op Canal+ Sport.