IMS GP: Power wint voor Grosjean

De Australiër won dit seizoen eindelijk een ronde voor een Fransman die niet over de wapens beschikte om hem in de laatste ronden aan te vallen.

gepubliceerde 14/08/2021 à 21:26

Thomas Goubin

Will Power (Penske) behaalde het eerste succes van zijn seizoen, met voorsprong Romain Grosjean, 2e met slechts een seconde verschil en 1/10e, maar dat kon de Australiër niet echt verontrusten.

De Fransman van Dale Coyne Racing slaagde er niet in om te passeren en kon de Penske-coureur bij de laatste herstart, in de 79e van 85 ronden, niet aanvallen.

“In feite moest ik veel push gebruiken om te passeren om laatkomers kwijt te raken,” legde hij uit, “en bij de laatste herstart beproefde ik mijn geluk, maar ik ben blij met deze 2e plaats.”

De snelste Power behaalde een logisch succes, de 40e van zijn carrière, waarna hij te lang aan het jagen was. “Eindelijk, eindelijk” zei hij toen hij de schaakborden zag.

De Australiër versloeg polesitter Pato O'Ward (McLaren SP) in de 18e ronde, na de eerste reeks pitstops.

Vervolgens vertrok hij, voordat hij de laatkomer James Hinchcliffe (Andretti) tegenkwam, die een teamrace reed ten behoeve van Colton Herta.

Het gat werd vervolgens gedicht, maar de Californiër kon op versleten banden de Australiër niet bedreigen.

Tijdens de herstart van de 71e ronde werd Herta zelfs gepasseerd door Romain Grosjean, die zijn prestatie van mei evenaarde met een nieuwe 2e plaats op weg naar Indianapolis.

“We hadden heel graag eerste willen worden, maar ik ben erg blij met de auto en we scoren grote punten”, aldus de man die volgende week zijn ovale debuut maakt op Gateway.

De andere Fransen waren minder succesvol. Ondanks dat hij een groot deel van de race in de top 10 doorbracht, Simon Pagenaud (Penske) eindigde als 16e, één positie voor Sébastien Bourdais (AJ Foyt).

In de strijd om het kampioenschap zou het oordeel van deze ronde kostbaar kunnen zijn.

Paradoxaal genoeg gaf hij de voorkeur aan polesitter Pato O' Ward, 5e in de geruite race en auteur van een teleurstellende race, maar die profiteerde van de pensionering van Alex Palou (Ganassi) in de 69e ronde.

Vanaf de zesde plaats had de algemene leider de zaken omgedraaid en stond hij op de vierde plaats, voor de Mexicaan, toen er rook uit zijn hoofd kwam. auto.

Palou, die 42 punten voorsprong had op zijn nummer twee Scott Dixon (17e in de race), heeft nu slechts 2 punten voorsprong op O'Ward, die de 21e plaats overall behaalde.

Vind de analyse van de IMS Big Machine GP in nummer 2324 van AUTOhebdo, maandagavond te koop in digitale versie en woensdag in de kiosk.