Harvest GP (Indy): Imperiale macht, Newgarden nog steeds in de race

De Australische polesitter won opnieuw op een voor hem succesvol circuit.

gepubliceerde 03/10/2020 à 22:22

Thomas Goubin

Will Power (Team Penske) won de tweede race van de Harvest GP, zijn vierde succes op de weg naar Indianapolis, met slechts 2/4 voorsprong op Colton Herta (Andretti Autosport), na een spannende finale.

De polesitter had driekwart van de race grotendeels gedomineerd, maar werd tijdens de laatste tien van de 75 ronden bedreigd door de jonge Amerikaan. Ingehaald door Herta in de 64e ronde, Alexander Roden (Andretti Autosport) eindigde als derde.

Winnaar vrijdag Josef Newgarden moest dit keer genoegen nemen met de vierde plaats. Vanaf de 8e plaats kan hij nog steeds tevreden zijn met het feit dat hij nog steeds een paar punten heeft gepakt van Scott Dixon, de leider in het kampioenschap, die als achtste in de race stond nadat hij vanaf de 15e positie was gestart.

Tweeëndertig punten scheiden de twee mannen voordat het doek valt voor het seizoen dat op 25 oktober in de straten van Sint-Petersburg (Florida) zal plaatsvinden.

Franse kant, Simon Pagenaud eindigde op de 10e plaats, na een goede comeback, ook al was hij gestart vanaf de 19e plaats. Vanaf de 21e plaats, Sébastien Bourdais (AJ Foyt) eindigde als 18e.