Gutiérrez, leider na Turkije

Door de eerste race te winnen en de twee beste tijden op de baan neer te zetten, heeft ART Grand Prix-coureur Esteban Gutiérrez punten verzameld in Turkije en heeft nu een aanzienlijke voorsprong op de rest van het peloton.

gepubliceerde 02/06/2010 à 18:12

De Mexicaan startte op de tweede plaats achter Nigel Melker (RSC Mücke Motorsport) die de pole position pakte in 1:46:361, amper twee tienden beter dan de ART GP-coureur. Nadat de poleman naar de onderkant van het klassement was gezakt, pakte Esteban Gutiérrez de overwinning, door de snelste ronde van de race neer te zetten, waardoor hij in één race de maximale punten kon behalen (10 + 1 punt voor de snelste ronde). Hij ligt voor op Manor Racing-coureur James Jakes, die een geweldige comeback maakte vanaf de achtste plaats op de grid. Het podium wordt gecompleteerd door Felipe Guimaraes, van het Addax Team, die vlak voor de Engelsman startte.

De tweede race, die minder punten oplevert dan de eerste, werd gewonnen door de Indonesische Manor Racing-coureur Rio Haryanto. Miki Monras (MW Arden) en Alexander Roden (ART GP) vervolledigen het podium. De winnaar van de eerste race eindigde op de zevende plaats, net buiten de punten, maar wist toch het punt binnen te halen voor zijn tweede snelste ronde in de race.

Formule-coureurs Renault 3.5 had een zwaar weekend in Türkiye. Stefano Coletti (Tech One Racing) en Mikhail Aleshin, die Lucas Foresti verving bij Carlin, kwamen tijdens de eerste race in botsing, waardoor ze moesten stoppen. De Russische coureur kon het in de tweede race niet beter doen dan de 22e plaats, terwijl Coletti het niet beter kon doen dan de 14e.

Esteban Gutérriez, die vijf punten voorsprong heeft op zijn naaste rivaal, Alexander Rossi, zal zijn leidende positie moeten veiligstellen terwijl hij probeert de kloof te vergroten in het weekend van 26 juni op het circuit van Valencia in Spanje.