Formule 4 Frankrijk – Pau: Arao Souta winnaar van Race 3

Voor de laatste race in Pau was het Arao Souta die won voor Hugh Barter en Alessandro Giusti, AUTOhebdo-rookie in het Franse Formule 4-kampioenschap.

gepubliceerde 08/05/2022 à 09:45

Tom Trichereau

De tweede ronde van het Franse Formule 4-kampioenschap in Pau eindigt met een Japanse overwinning. Op het circuit van Pau-Ville was inhalen zeldzaam en net als tijdens de eerste race ging het duel om de eerste plaats tussen Arao Souta en Hugh Barter. Dit keer was het de Australiër die het voordeel had op de startgrid. Een voorsprong die snel verdween na de goede start van de Nippon die aan het einde van de eerste ronde de controle overnam. Arao Souta wist vervolgens zijn race veilig te stellen en zijn eerste overwinning van het weekend in Pau veilig te stellen.

In de race kon niemand de twee coureurs inhalen, waardoor het gat snel groter werd. Ook Alessandro Giusti, de rookie van AUTOhebdo, kende een rustige race. Hij startte op de derde plaats op de grid, eindigde drie seconden achter de twee leiders en pakte daarna zijn tweede podium 3e plaats behaald in Race 1.

Achter de drie coureurs waren het Enzo Geraci en Eliott Vayron die als overwinnaar uit de strijd om de 4e plaats kwamen. Ze stonden respectievelijk zevende en achtste op de grid en profiteerden van de tegenslagen van Enzo Peugeot, die als 4e startte en op de 17e plaats eindigde, completeerden Pierre-Alexandre Provost en Romain Andriolo de top 5 in Pau.