Verschoor kalme winnaar van de sprint, Pourchaire geeft op

Richard Verschoor beheerste zijn vak deze zaterdag perfect om alleen te winnen tijdens de Sprint Race in Bahrein. Théo Pourchaire werd gedwongen op te geven.

gepubliceerde 19/03/2022 à 18:37

Gonzalo Forbes

Théo Pourchaire heeft de finish van de Sprintrace niet gezien. © Diederik van der Laan / Nederlands Fotobureau / DPPI

En de eerste winnaar van het seizoen F2 zijn naam is… Richard Verschoor. Tweede op de Sprint Race-grid dankzij zijn 9e Tijdens de kwalificatie aanstaande vrijdag begint de Trident-coureur zijn seizoen op de best mogelijke manier.

In een zeer goede positie kreeg de Nederlander al snel een duwtje in de rug met de totaal gemiste start van ‘poleman’ Felipe Drugovich (MP Motorsport) die naar beneden zakte op de ranglijst. Een uitkomst voor Richard Verschoor die niet zoveel vroeg om voor de overwinning te strijden.

Ondanks de goede start van de race moest de vertegenwoordiger van Trident onderhandelen over een herstart na tussenkomst van de Safety Car in de derde ronde na de botsing tussen Jake Hughes (VAR) en Marcus Armstrong (Hitech GP). Een taak die tot in de perfectie werd uitgevoerd door de Bataaf die Ralph Boschung (Campos) en Jehan Daruvala (Prema) tegenhield. Door gebruik te maken van het gevecht tussen de laatste twee steden slaagde Richard Verschoor erin het gat te vergroten en dekking te zoeken. In een zeer goed tempo vloog de inwoner van Benschop vervolgens richting de finish om zichzelf zijn 3e overwinning in de F2 aan te bieden na de sprint op Silverstone in 2, maar vooral de eerste voor Trident in de F2021, de laatste dateert uit Maleisië 2 met Lucas Ghiotto in de GP2016-serie.

Jehan Daruval, auteur van een prachtige manoeuvre op Ralph Boschung na een lange en intense strijd, behaalde de 2e plaats in deze sprintrace, net voor Liam Lawson (Carlin) die ook de Zwitser, 4e bij de finish, van de hand wist te doen.

Giet het tapijt

Goed terug in het peloton na gestart te zijn vanaf de 9e positie op de grid, Theo Pourchaire (ART Grand Prix) zag zijn inspanningen tot nul gereduceerd toen de Safety Car in de vijfde ronde terugkeerde naar de pitlane. Geplaatst op de 5e plaats en met de hoop op een podium, werd de Tricolore het slachtoffer van mechanische problemen auto waardoor hij geen andere keus had dan met pensioen te gaan na een zeer goede start van de race.

De tweede Fransman die meedeed aan de F2, Clément Novalak, had een moeilijk eerste optreden. Hoewel hij ooit een Top 10-finish claimde, verloor de MP Motorsport-coureur alles in de 15e ronde van de race. In het gevecht met Dennis Hauger (Prema) verloor de Fransman de controle over zijn auto en spietste Jake Hughes voor zich uit. Gedwongen om terug te keren naar de pits voor een voorvleugelwissel, eindigde hij als 18e na een tijdstraf van 10 seconden.

Nog steeds aan de Franse kant, maar deze keer tussen de teams, sloot DAMS deze Sprint met een glimlach af dankzij de ongelooflijke comeback van Ayumu Iwasa. Als laatste op de grid na zijn fout in de kwalificatie de dag ervoor, klom de Japanner in 22 ronden van de 8e naar de 23e positie en won daarmee het laatste punt dat op het spel stond in deze eerste race van het seizoen.

Verantwoordelijk voor de promotieformules (F2, F3, FRECA, F4...). Gedragen door de gratie van Franco Colapinto.