Pourchaire verzet zich en wint de hoofdrace

Ondanks een Safety Car aan het einde van de race en druk van Liam Lawson en Jüri Vips pakte Théo Pourchaire zijn eerste overwinning van het seizoen.

gepubliceerde 20/03/2022 à 12:48

Gonzalo Forbes

Het was moeilijk, maar het is hem gelukt. Met een herstart van de Safety Car aan het einde van de race, Theo Pourchaire (ART Grand Prix) kwam als overwinnaar tevoorschijn in het duel tegen Liam Lawson (Carlin) en Jüri Vips (Hitech GP) om de overwinning in de hoofdrace in Bahrein te claimen.

Alles begon echter niet goed voor de Habs, die niet de beste start van hun carrière kenden en van de 2e plaats vielene de 4e plaats vóór bocht 1. Maar een Safety Car in de eerste ronde van de race zette hem weer overeind toen hij terugkeerde naar de 3e plaats nadat hij Ralph Bosschung (Campos) had uitgeschakeld tijdens de herstart van de 5e lus. Wat volgde was een rustige periode voor de Habs, waarbij ze nog steeds vasthielden aan de leiding onder leiding van Jüri Vips, vóór Jack Doohan (Virtuosi) tot de eerste passages door de pits.

Als een van de eerste coureurs die in de 13e ronde de banden verwisselden, ruilde Théo Pourchaire zijn harde banden voor zachte en zag Jüri Vips tijdens zijn garage meer dan 10 seconden verliezen terwijl Jack Doohan op de baan bleef. Een zegen voor de vice-kampioen van 2020 F3 die niet zoveel vroeg.

Nadat hij een ronde eerder de pitlane was gepasseerd, werd de protégé van de Sauber Academy opnieuw geholpen door een slechte pitstop, dit keer die van Jack Doohan, en kwam hij voor de Australiër tevoorschijn. Nek aan nek in de eerste bocht maakten de twee mannen contact en de laatste stad kwam er als verliezer uit, aangezien hij zijn voorvleugel zag bezwijken terwijl de Fransman zijn route zonder incidenten vervolgde.

Théo Pourchaire werd gelanceerd en schakelde Felipe Drugovich (MP Motorsport) uit om de 2e positie te veroveren, waardoor hij vrijwel aan de leiding kwam, aangezien Ayumu Iwasa (DAMS) voor hem nog moest stoppen. De Grassois had de controle in de 18e ronde en legde zijn tempo op en werd niet gestoord door zijn achtervolgers waarop hij zichzelf een marge van meer dan 2 seconden gaf.

Alles leek toen voor hem samen te vallen, maar een Safety Car vier ronden van de finish na de botsing tussen Richard Verschoor (Trident) en Enzo Fittipaldi (Charouz) dwong hem een ​​groot deel van zijn werk opnieuw te doen. Met de safety car uit de weg wist Théo Pourchaire de herstart perfect te beheren en beschermde hij zichzelf tegen elke aanval van Liam Lawson tijdens het eerste remmen. De race werd uiteindelijk met één ronde ingekort (31 in plaats van 32), waarna de ART Grand Prix-coureur meteen op weg kon gaan naar zijn eerste overwinning van het seizoen, zijn derde in de race. F2, waarmee hij de teugels van het kampioenschap in handen nam. Een geweldige manier om het weekend in Bahrein af te sluiten na zijn teleurstelling over de Sprint Race van afgelopen zaterdag, waar hij vanwege mechanische problemen stopte. Ongelukkig tijdens zijn stop voltooide Jüri Vips het podium nadat hij bijna het gat op de kopgroep had gedicht, voor Ralph Boschung en Marcus Armstrong (Hitech GP).

Verantwoordelijk voor de promotieformules (F2, F3, FRECA, F4...). Gedragen door de gratie van Franco Colapinto.