Drugovich neemt het peloton mee naar Bahrein, met DAMS voorop

De beste tijd in de vrije training ging naar Felipe Drugovich, die de tijdregistratie domineerde voor het DAMS-duo.

gepubliceerde 18/03/2022 à 11:37

Gonzalo Forbes

Felipe Drugovich domineerde de F2-training. ©F2

Het is geen toeval dat we hem tot de favorieten van het seizoen hebben gerekend. In Bahrein liet Felipe Drugovich (MP Motorsport) deze vrijdagochtend (middag ter plaatse) zien dat er in ieder geval in deze eerste ronde van het jaar op hem gerekend zal moeten worden.

Op een circuit dat hem goed lijkt te bevallen (winnaar van de hoofdrace in 2020 en auteur van de chronometrische referentie voor wintertests) zette de Braziliaan de beste tijd neer in de enige training die op het dagprogramma stond. Met een ronde afgelegd in 1'44"484 domineerde de coureur van het Nederlandse team al zijn kameraden, en wel met een ruime marge. Zijn naaste achtervolger, Ayumu Iwasa (DAMS), stond 0 achter op de streep, terwijl zijn teamgenoot Roy Nissany het ‘podium’ completeerde op iets meer dan twee en een halve tiende achter Felipe Drugovich.

Aan Franse kant kwam de beste prestatie van de sessie van Clément Novalak (MP Motorsport). Een tijd aan de leiding met een ronde in 1'44"768, de Fransman viel uiteindelijk terug naar 4e rang en finisht bijna 3 tienden van zijn buurman in de garage. Tweede vertegenwoordiger van Frankrijk in F2, Theo Pourchaire (ART Grand Prix) kon het niet beter doen dan 14e, 1″3 achter Felipe Drugovich.

Om enig spoor van de regerende Prema-kampioenen te vinden, moet je naar de zesde plaats gaan. Terug in de gelederen van het Italiaanse team nam Jehan Daruvala halverwege de sessie de leiding voordat hij het schaakbord op 6 achter Felipe Drugovich pakte. Zijn teamgenoot Dennis Hauger, kampioen in F3 werd vorig jaar uit de Top 10 gezet (11e) en eindigde op bijna 9 tienden van de eerste plaats.

Verantwoordelijk voor de promotieformules (F2, F3, FRECA, F4...). Gedragen door de gratie van Franco Colapinto.