Daruvala wint een hoofdrace met talloze ongelukken

Jehan Daruvala behaalde zijn eerste overwinning van het seizoen na een race die werd gekenmerkt door talloze incidenten.

gepubliceerde 11/09/2022 à 11:40

Gonzalo Forbes

Eerste overwinning van het jaar voor Jehan Daruvala. © Eric Alonso / Nederlands Fotobureau / DPPI

Na 7 podiumplaatsen sinds de start van het seizoen behaalde Jehan Daruvala (Prema) eindelijk zijn eerste overwinning in 2022. Gestart in 6e positie op de grid profiteerde de Indiër van de talrijke ongelukken tijdens deze hoofdrace om geleidelijk hogerop te komen.

In de eerste ronde was het polesitter Jack Doohan (Virtuosi) die de start miste en zijn race beëindigde na een botsing met Logan sergeant (Carlin) na de Curva Grande. Jehan Daruvala keerde snel terug naar de voorkant van het peloton en werd vervolgens geholpen door de tegenslagen van Liam Lawson (Carlin), in een spin gestuurd door Jüri Vips (Hitech GP) en strafschoppen van Marcus Armstrong (Hitech GP) om zijn plaats te consolideren. in de kopgroep.

Lange tijd wachtte Jehan Daruvala in de uitlaten van Richard Verschoor (Drietand) rustig op de verplichte stop van de Nederlander om met nog 5 ronden te gaan de leiding over de race over te nemen. Met een voorsprong van bijna 2 seconden op Frederik Vesti (ART Grand Prix) wist de Prema-coureur alleen de finish te bereiken en voor het eerst dit seizoen te winnen. Ayumu Iwasa (DAMS) completeerde het podium.

Gaat vanaf het begin naar de mat, Drugovich zonder druk

Wat de belangrijkste leiders van het seizoen betreft: deze hoofdrace was enigszins moeilijk. Theo Pourchaire (ART Grand Prix) kon deze zondag bijvoorbeeld niet meer dan 3 bochten maken. Geraakt door Ralph Boschung (Campos), die de eerste chicane was gepasseerd, kon de Tricolore niets meer doen en werd vervolgens geraakt door Ollie Caldwell (Campos) die zijn race op de achtergrond afsloot.

De dag ervoor tot kampioen gekroondFelipe Drugovich (MP Motorsport) werd niet geholpen door de Safety Car of de rode vlag-periode. Deel 4e, maakte de Braziliaan zich eindelijk discreet en won de 7ee plaats bij aankomst.