Alleen domineert Lundgaard de sprintrace

Dankzij een opmerkelijke start en een halsbrekend tempo aan het begin van de race won Christian Lundgaard race 2 van de Grand Prix van Stiermarken.

gepubliceerde 12/07/2020 à 12:09

Medhi Casaurang

Dit heet alleen doen. Christian Lundgaard (ART), startend op de derde plaats op de grid, won deze zondag race 3 van de Grand Prix van Stiermarken. De Deen had een echte zondagswandeling. Hij lag voor op polesitter (reverse grid) Dan Ticktum (DAMS), die hij in de 2e ronde inhaalde, en zijn teamgenoot Marcus Armstrong (ART), van wie hij bij de start de leiding overnam. De bewoner van de Renault Sport Academy is de 4e winnaar in evenveel races.

Slechte dag voor Prema

Winnaar van de hoofdrace Robert Shwartzman (Prema) had deze zondag een dag zonder. Hij maakte zelf een fout in de eerste bocht en verloor de auto op het gas nadat hij een paar seconden eerder zijn wielen blokkeerde. De Rus kon nooit meer vertrekken, omdat haar motor afsloeg. Hij kan zichzelf nog steeds troosten door tegen zichzelf te zeggen dat hij met de leiding in het kampioenschap vertrekt. Het Italiaanse team verloor ook de ongelukkigen Mick Schumacher (Prema), die moest opgeven nadat zijn brandblusser afging.

U vindt het in AUTO uitgave 2269wekelijks, maandagavond digitaal te koop en woensdag in de kiosk, FIA-analyse F2 in Stiermarken.

Gepassioneerd door de geschiedenis van de autosport in alle disciplines, heb ik dankzij AUTOhebdo leren lezen. Dat zeggen mijn ouders tenminste tegen iedereen als ze mijn naam erin zien!