Callum Ilott wint zijn 5e pole, Alesi 6e

Callum Ilott (UNI-Virtuosi) pakte vrijdag de pole position voor de F2 Grand Prix van Bahrein op het circuit van Sakhir. Hij zal in de hoofdrace vooraan starten en vier punten pakken van leider Mick Schumacher (Prema).

gepubliceerde 27/11/2020 à 15:03

Jeremy Satis

Er zijn twee maanden verstreken sinds de laatste ronde in Rusland, maar er is niets veranderd Formule 2. Callum Ilott (UNI-Virtuosi) pakte een vijfde pole position op het circuit van Sakhir. Hij profiteerde er vooral van om vier van de tweeëntwintig punten achterstand waar hij op rekende, terug te winnen. Mick Schumacher vóór het begin van het weekend.

Op de eerste rij heeft de Brit de Braziliaan Felipe Drugovich (MP Motorsport) naast zich, en Dan Ticktum (DAMS) vlak achter hem. Na een worsteling sinds het begin van het seizoen behaalde Marcus Armstrong (ART Grand Prix) een goede 4e plaats, ver voor zijn teamgenoot Christian Lundgaard.

Zoals vaak het geval is in de kwalificatie, ondervonden de Prema-coureurs enkele problemen, aangezien kampioenschapsleider Mick Schumacher pas op de 10e plaats zal starten, vier plaatsen voorsprong op zijn collega Robert Shwartzman.

De grote verliezer van de middag wordt echter gebeld Yuki tsunoda (Mopshond). Op zoek naar een Top 5 in het kampioenschap in de race om zijn superlicentie kreeg de Japanner tijdens de kwalificatie een technisch probleem en zal hij zaterdag vanaf de laatste plaats moeten starten.

Aan de Franse kant behaalde Giuliano Alesi (MP Motorsport) een goede 6e plaats voordat hij aan het einde van de sessie een technisch probleem kreeg. Zijn landgenoot Theo Pourchaire (HWA Racelab), nieuw in de categorie, start als 16e, nadat hij 1”4 achter de poletijd is geëindigd.