C1: Markelov-opportunist en winnaar in Monaco

Twee jaar na zijn eerste overwinning in het vorstendom herhaalt Artem Markelov dit seizoen met een tweede overwinning, waarbij hij profiteert van de tegenslagen van zijn rivalen.

gepubliceerde 25/05/2018 à 12:42

Jeremy Satis

Deel 3e, Artem Markelov (Russische tijd) bleef wijselijk achter Alex albon (DAMS) en Nyck de Vries (Prema Racing) die de eerste plaatsen in de race pakte. Tijdens de tweede safety car zorgde een meningsverschil tussen de twee leidende coureurs er echter voor dat ze bij de ingang van de pitstraat met elkaar in botsing kwamen, waardoor ze later in de race moesten stoppen.

Gestimuleerd door zijn verandering van chassis bleef Artem Markelov de kloof met de coureurs vergroten met een gewijzigde strategie om een ​​tweede keer te winnen in de straten van Monaco na een eerste overwinning in 2016. De Rus won voor Sean Gelael (Prema Racing), grote winnaar van de omgekeerde strategie en die gelijk staat aan zijn beste carrièreprestaties. Roberto Merhi (MP Motorsport) completeert het podium en pakt zijn eerste top 3 F2.

Louis Delétraz (Charouz Racing) pakt zijn eerste punten dit seizoen met een 4e plaats en voor Arjun Maini (Drietand). Lando Norris (Carlin) deed het goed en eindigde op de 6e plaatse ondanks een mislukte kwalificatie en a doorrijden naar aanleiding van contact met Ralph Boschung (MP Motorsport). Jack Aitken (ART GP) eindigt als 7ee voor Antonio Fuoco (Charouz Racing) die de pole pakte voor de tweede race. Nicholas Latifi (DAMS) en Nirei Fukuzumi (Arden) completeren de top 10 in een lastige race voor de kampioenschapsleiders aangezien ook George Russell (ART GP) aan het begin van de race stopte.