FIA GT – Team WRT wint thuis

Laurens Vanthoor en Stéphane Ortelli bezorgen Team WRT opnieuw een overwinning door aan het einde van de kwalificatierace in Zolder te winnen. Sébastien Loeb en Alvaro Parente stopten nadat ze vanaf de achterkant van de grid waren gestart.

gepubliceerde 20/04/2013 à 17:01

Dupuis

Team WRT boekt opnieuw een overwinning door op eigen bodem in Zolder te winnen. Laurens Vanthoor plaatste zijn Audi R8 LMS ultra snel op de tweede plaats en bedreigde daarmee de Lamborghini LP 560-4 Reiter van Stefan Rosina. De Slowaak gaf de leiding van de race aan de lokale coureur door in bocht 1 van de baan te gaan. Peter Kox verzekerde zich nog steeds van de tweede plaats voor de #24, die vanaf pole startte. Het podium wordt gecompleteerd door de R8 LMS ultra van René Rast en Niki Meyr Melnhof.

Andreas Zuber en Mike Parisy behaalden de vierde plaats aan het stuur van de McLaren MP4-12C nr. 10 van Sébastien Loeb Racen. Het team van de negenvoudig wereldkampioen kende opnieuw een lastige dag, aangezien de zusterauto van de baasrijder vergezeld van Alvaro Parente vanaf de eerste startrij moest starten voordat hij werd gediskwalificeerd vanwege een illegale overboostdruk. De race voor de nr. 9 eindigde zes ronden van het doel na contact in het peloton, dat eveneens werd bestraft met een drive-through. Edward Sandström en Frank Stippler, die de kampioensrace in Nogaro hadden gewonnen, behaalden een top vijf-finish.

Andreas Simonsen en Sergei Afanasiev pakken Pro-Am-overwinning op de Mercedes SLS AMG van het HTP Gravity-Charouz team dat op de zesde plaats eindigde. Het Duitse team won ook de Gentlemen Trophy met de eerste plaats voor Jan Stovicek en Petr Charouz.

De kwalificatierace kan integraal worden teruggekeken deze link.