WEC – Webber, Bernhard en Hartley wereldkampioenen

Porsche won in Bahrein met de nr. 18 van Dumas-Lieb-Jani. Door deze overwinning kon de bemanning van nummer 17, bestaande uit Bernhard-Hartlet-Webber, de coureurstitel winnen.

gepubliceerde 21/11/2015 à 19:16

Bernard

Na de titel Constructeurs, Porsche wint de rijderstitel met de bemanning van de 919 Hybrid nr. 17 van Bernhard-Hartley-Webber die na mechanische problemen op de vijfde plaats eindigde tijdens de 6 uur van Bahrein.

De nr. 18 zusterauto van Jani-Lieb-Dumas behaalde zijn eerste overwinning van het seizoen door de nr. 7 Audi van Tréluyer-Fässler-Lotterer te verslaan. Het winnende team van de fabrikant uit Stuttgart zorgde indirect voor de titel van de zusterauto door een overwinning voor de directe tegenstanders in het kampioenschap te voorkomen.

De TS040 Hybride nr. 2 Conway-Sarrazin-Wurz completeert de top drie en bezorgt de Japanse fabrikant zijn tweede podium van het seizoen. Het is een geweldig resultaat voor Alexander Wurz, die deelnam aan de laatste race van zijn carrière.

G-Drive Racing stelt LMP2-coureurs- en teamtitels veilig met de nr. 2 Ligier JS P26 van Canal-Rusinov-Bird, die opnieuw succes boekte op het circuit van Sakhir door vóór de Oreca 05 KCMG van Tandy-Howson-Bradley te eindigen. L'Alpine De A450b van Chatin-Panciatici-Dillmann moest in de allerlaatste momenten de derde plaats opgeven van de nr. 2 Ligier JS P28 van Derani-Yacaman-Gonzalez.

Richard Lietz, coureur van de nr. 911 91 RSR, won de GTE Pro-titel, ook al was het de bemanning van de nr. 92 Porsche, bestaande uit Makowiecki-Pilet, die won vóór de Ferrari nr. 51 van Bruni-Vilander en deAston Martin #97 van Turner-Adam nadat hij de categorie gedurende de hele race had geleid. Het Duitse merk wordt ook gekroond onder de fabrikanten, terwijl Team Manthey onderscheidingen ontvangt onder de teams.

Als Aston Martin in GTE Am in Bahrein won met de nr. 98 van Lauda-Dalla Lana-Lamy, was het SMP Racing dat de teamtitel won met Shaytar-Bertolini-Basov, coureurs van de nr. 72 Ferrari die als vijfde eindigde in de categorie.

Ontdek de analyse van de 6 Uren van Bahrein, uitgevoerd door onze speciale correspondenten in nummer 2039 van AUTOhebdo, vanaf maandagavond beschikbaar in digitale versie op alle platforms, en vanaf woensdag in kiosken.